Atenție, mămici! Ghidul Prematurului, la Maternitatea Constanța

130
Atenție, mămici! Ghidul Prematurului,  la Maternitatea Constanța - ghidprematur-1438277706.jpg

Articole de la același autor

România se confruntă cu una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate infantilă din întreaga Europă. Unul din 10 copii români este adus pe lume înainte de termen!

În acest context, Asociația Unu și Unu a lansat Ghidul Prematurului, un proiect unic în România, destinat părinților. Pentru realizarea ghidului, au fost mobilizați ginecologi, neonatologi și psihologi, iar în paginile sale se regăsesc informații despre cauzele posibile ale prematurității, alimentație, recomandări pentru părinții de copii prematuri, dar și informații utile referitoare la drepturile copilului prematur și tipurile de concedii la care au dreptul părinții.

Ghidul va fi distribuit și oferit gratuit, la nivel național, în peste 19.000 de exemplare, în maternitățile din România, inclusiv la cea din Constanța.

"Ne dorim ca acest ghid să ajungă la cât mai multe familii care au nevoie de ajutor și în cât mai multe maternități unde sunt aduși pe lume bebeluși înainte de termen. Sunt obiective ambițioase prin care ne dorim să dezvoltăm un proiect menit să construiască o lume mai bună pentru fragilii prematuri și părinții acestora. Astfel, Ghidul Prematurului poate deveni o unealtă de comunicare a doctorilor și părinților în toate maternitățile de gradul II și III din țară", a declarat Diana Gămulescu, vicepreședinte Asociația Unu și Unu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4375 secunde