Asistent medical, condamnat la 8 ani de închisoare pentru că a violat zeci de paciente

373
Asistent medical, condamnat la 8 ani de închisoare pentru că a violat zeci de paciente - judecator-1519479073.jpg

Articole recomandate

Asistentul medical de la Spitalul Județean de Urgență Brăila acuzat că sedat și violat zeci de paciente a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel la opt ani de închisoare și obligat, împreună cu unitatea medicală, să-i plătească unei victime daune morale de 15.000 de euro.


Viorel Micu, de 60 de ani, asistent medical la Secția de Chirurgie a Spitalului Județean, a fost arestat preventiv în septembrie 2015, după ce în iulie o adolescentă de 16 ani a depus plângere împotriva acestuia, acuzându-l că a sedat-o în timp ce se afla internată pentru o operație de apendicită și a violat-o, rezultatele probelor ADN confirmând acest lucru.


După ce a fost arestat, polițiștii au audiat zeci de paciente care au fost internate pe secția de Chirurgie a Spitalului de Urgență din Brăila începând cu anul 2010, cele mai multe confirmând comportamentul deviant al asistentului medical.


Potrivit rechizitorului, asistentul le administra somnifere pacientelor, aspect confirmat de martore și scos în evidență de fișele medicale ale acestora, de rețetele existente în farmacia spitalului și de declarațiile medicilor.


În urma probelor administrate, Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv pe Viorel Micu la opt ani de închisoare cu executare și obligația de a plăti adolescentei de 16 ani daune morale în valoare de 15.000 de euro, alături de Spitalul de Urgență din Brăila, transmite Digi24.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9361 secunde