Aparatură modernă de radiologie la MEDSTAR 2000

404
Aparatură modernă de radiologie la MEDSTAR 2000 - 26ianuariemedstar-1422283788.jpg

Articole de la același autor

Pentru un diagnostic și un tratament corect al afecțiunilor acute și cronice ale aparatului locomotor investigațiile imagistice sunt esențiale. 
În consecință, pentru a le oferi pacienților servicii complete, un diagnostic rapid și urmărirea evoluției, Spitalul MEDSTAR 2000 a fost dotat cu un aparat de investigare radiologică modern. 
"În activitatea ambulatorie, avem frecvent pacienți care necesitau explorare radiologică, motiv pentru care erau îndrumați în alte servicii și trebuiau să se întoarcă pentru continuarea tratamentului. Astfel, se pot pierde câteva zile până la stabilirea unui diagnostic și a unui tratament cert. În condițiile actuale, în urma dotării realizate de spitalul nostru, existența unui aparat de investigare radiologică (al doilea din țară de acest tip!) permite rezolvarea mult mai rapidă a tuturor problemelor. Avantajele esențiale pentru pacienți sunt legate de mai multe aspecte: aparatul este de tip digital, are regim de lucru cu radiație scăzută, care este puțin nociv pentru organism. De asemenea, el se încadrează legislației europene care solicită determinarea dozei de radiație primită de fiecare pacient în parte, aceasta fiind afișată și mult sub normele admise. Radiografiile realizate sunt remise în format analogic (imagine printată) sau digital (pe stick de memorie sau CD) la solicitarea pacienților. De asemenea, aceste imagini pot fi arhivate permițând analiza situațiilor comparative ale unor afecțiuni, chiar și după mai mulți ani. În mod evident, activitatea noastră, a medicilor ortopezi, este mult facilitată, dar avantajele sunt evidente și pentru alte specialități", a precizat dr. Marius Enescu, medic primar ortoped în cadrul MEDSTAR 2000.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4158 secunde