Alimentele picante sau sărate favorizează apariția herpesului

372
Alimentele picante sau sărate favorizează apariția herpesului - alimentelepicante2-1570952621.jpg

Articole de la același autor

Ați văzut, probabil, pe stradă, oameni cu herpes la gură. Aceste bube neplăcute debutează cu o bășică de dimensiune mică, dar care ia amploare în scurt timp. Apoi, devine roșiatică, începe să doară, iar la un moment dat vă treziți cu toată gura plină de bășici, de data aceasta, de culoare gălbuie.


Credeați că asta este tot? V-ați înșelat! La scurt timp după ce ați început să vă confruntați cu această problemă, bubițele se sparg și formează o crustă, de care veți scăpa în câteva zile, fără să lase nicio urmă pe piele, ceea ce este foarte bine. 
Dr. Liliana Gheorghe, medic de familie spune că, din păcate, virusul herpetic rămâne în organism și poate fi activat de diferite infecții ale organismului, febră, alergii alimentare.


"Infecțiile cu herpes sunt tot mai frecvente în ultima vreme. Trebuie precizat, însă, că există două categorii principale de herpes, unul care afectează buzele și cavitatea bucală, și altul zona genitală, care este cu transmitere sexuală. Oamenii trebuie să conștientizeze faptul că orice infecție trebuie descoperită, pentru a evita răspândirea ei. Problema este că o mare parte dintre aceste infecții sunt asimptomatice", a explicat medicul. Dr. Gheorghe a adăugat că alimentele picante sau sărate pot favoriza apariția herpesului, așa că încercați să le evitați pe cât posibil.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 11 Octombrie 2019
Stire din Sănătate : Ceaiul de unguraș vă scapă de tuse
Pagina a fost generata in 0.8967 secunde