Alertă! Salmonella într-un sortiment popular de cereale pentru micul-dejun

259
Alertă! Salmonella într-un sortiment popular de cereale pentru micul-dejun - cereale-1531565276.jpg

Articole recomandate

O sută de persoane din 33 de state americane au fost infectate cu salmonela, focarul fiind asociat cu un sortiment popular de cereale produs de compania Kellogg, au anunțat agențiile guvernamentale din SUA care i-au îndemnat pe consumatori să evite acest produs, informează sâmbătă agenția Xinhua.


''Nu consumați acest cereale", se arată într-un mesaj publicat vineri pe Twitter de Departamentul Agriculturii al Statelor Unite ale Americii (USDA).


Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a anunțat, joi, că cel puțin treizeci dintre cele o sută de persoane au fost spitalizate, adăugând că în acest caz nu a fost înregistrat niciun deces.


"Nu consumați cerealele 'Honey Smacks' de la Kellogg, care au fost rechemate, indiferent de dimensiunea ambalajului", a scris agenția.


Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite a recomandat consumatorilor să evite produsul și i-a îndemnat pe comercianții cu amănuntul să nu vândă aceste cereale de la Kellogg din cauza riscului de contaminare cu salmonela.


FDA a menționat că deține informații potrivit cărora unii vânzători comercializează încă acest produs în ciuda rechemării voluntare făcută de compania Kellogg încă de de la jumătatea lunii iunie.


Potrivit CDC, consumul produselor contaminate cu salmonela poate avea drept consecință probleme grave de sănătate.


Simptomele asociate infecției cu salmonela includ diaree, febră și crampe abdominale și se declanșează în mod normal între 12 și 72 de ore de la expunerea la această bacterie


Sursă: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7544 secunde