ALERTĂ la CONSTANȚA! Un vaccin pentru nou-născuți lipsește DE LUNI BUNE din maternități

1611
ALERTĂ la CONSTANȚA! Un vaccin pentru nou-născuți lipsește DE LUNI BUNE din maternități - vaccinbebe-1477376783.jpg

Articole de la același autor

Vaccinul împotriva tuberculozei (BCG), destinat vaccinării nou-născuților, nu mai există de luni bune în multe dintre maternitățile din țară. Ministerul Sănătății promite însă că 64.000 de doze de vaccin vor ajunge, în cursul săptămânii, în unitățile medicale, notează romaniatv.net

Și la Constanța, vaccinul BCG, de asemenea, lipsește din maternități de câteva săptămâni, astfel copiii veniți pe lume în această perioadă nu au fost imunizați împotriva TBC-ului. Autoritățile sanitare spun că așteaptă ca serul împotriva tuberculozei destinat nou-născuților să fie furnizat de către Ministerul Sănătății, așa cum s-a promis, explică aceeași sursă citată.

Autoritățile sanitare susțin că așteaptă ca serul împotriva tuberculozei (BCG), destinat vaccinării nou-născuților, să fie furnizat de către Ministerul Sănătății. În același timp, sute de bebeluși din întreaga țară așteaptă, încă de la finele lunii august, să fie imunizați.


Vaccinul BCG lipsește din maternitățile din județele Argeș, Arad, Suceava, Constanța și parțial Alba, unde două spitale mai au valabile, în total, patru vaccinuri. Numai în Argeș și Arad, aproape 800 de nou-născuți nu au mai fost vaccinați, de la sfârșitul lunii august, împotriva tuberculozei.


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a declarat că 64.000 de doze de vaccin vor ajunge, în cursul săptămânii, la maternitățile din țară. Asta în contextul în care, la mijlocul lunii octombrie, Ministerul Sănătății informa că, din a doua parte a lunii, programul de vaccinare a copiilor se va derula normal, conform schemei naționale de imunizare. Tot atunci se menționa că vaccinul BCG va ajunge în maternități în maximum trei săptămâni și că au fost alocate fondurile necesare pentru vaccinul pneumococic, urmând să fie demarată procedura de achiziție. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5218 secunde