Vezi varianta desktop
Înapoi la ediţia de astăzi
Sănătate

ALERTĂ! Încă un sirop de tuse pentru copii, retras de la vânzare!

Ştire online publicată Sâmbătă, 16 Februarie 2019

Încă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare din România. Este vorba de Epistat, sirop și comprimate. Substanță activă este – fenspirida – aceeași ca în cazul Eurespal, medicament fabricat de un producător francez și retras deja de marți de la vânzare.

Epistat este folosit pentru tratarea tusei și expectorației atât la adulți cât și la copiii de peste 2 ani. Mai multe studii au arătat că fenspirida, substanța activă, poate provoca tulburări ale ritmului cardiac.

În urmă cu trei zile, Agenția națională pentru medicamente din Franța, în colaborare cu producătorul, a decis să suspende autorizația de punere pe piață a Pneumorel, vândut în România sub numele de Eurespal.

Hotărârea a venit după ce noi studii, făcute în ultimul an, au arătat că substanța activă, fenspiridă, poate provoca aritmii cardiace.

În Franța, producătorul a retras medicamentul în toate formele sale, pastile și sirop, din farmacii și depozite. De asemenea, a cerut medicilor să nu-l mai prescrie. În plus, cei care fac tratament cu Pneumorel trebuie să înceteze imediat și să ducă flacoanele sau cutiile rămase la distrugere.

Autoritățile franceze le-au informat pe cele europene, care vor investiga situația ca să formuleze un răspuns unitar pentru întregul continent.

PUBLICITATE
Alte ştiri din sectiunea Sănătate
O femeie din Scoția, capabilă să miroasă boala Parkinson, i-a ajutat pe oamenii de știință să descopere cauza indicatorilor olfactivi specifici, crescând astfel șansele de ...
Cât de importantă este igiena orală pentru sănătatea organismului
Tratamente pe bază de rozmarin, pentru un păr sănătos
Pediatrie. Copilul mănâncă doar de foame, nu de poftă!
https://www.sursadesanatate.ro/afectiuni-oculare-conjunctivita-se-poate-manifesta-ca-o-raceala
Boala celiacă are multe simptome
Dermatoscopia poate depista cancerul în timp util
Medicii atrag atenția! Epilepsia se poate declanșa la orice vârstă
În ce situații este nevoie de histerectomie laparoscopică
Ceaiul de salvie, un remediu naturist de excepție
Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 177, au declarat reprezentanții Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din ...
Președintele USR, Dan Barna, consideră că referendumul pe justiție, care în opinia sa ar trebui să aibă loc în ziua alegerilor europarlamentare, este unul pentru rămânerea în ...
Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș", prof. dr. Adrian Streinu Cercel, a afirmat sâmbătă că, în prezent, costurile pentru serul antirabic sunt ...
Aveți probleme cu sănătatea? Verificați-vă cu ajutorul urografiei CT
Cartofii vă scapă de pungile de sub ochi
Scoateți copiii la aer! Nu îi mai țineți în casă!
Nu există donatori! Bolnavii de rinichi așteaptă, de ani buni, colacul de salvare
Avertisment al specialiștilor „Euromaterna”. Și viitorii tătici se pot îngrășa!
Cât de importante sunt ouăle și alunele pentru copii
Anevrismele cerebrale pot duce rapid la deces
Social Sănătate Eveniment
Sport Cultură-Educație Politică
Economie Actual Fun
Arhiva