Alerg pentru o idee nobilă! Constanța are nevoie de un spital de pediatrie

198
Alerg pentru o idee nobilă! Constanța are nevoie de un spital de pediatrie - alergpentruspitalulcopiilor-1493740240.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 6 mai, constănțenii se vor reuni în parcul Tăbăcărie, pentru a-și exprima dorința de a avea un spital de pediatrie, pentru tratarea afecțiunilor oncologice ale copiilor, în care aceștia să fie îngrijiți la standarde europene. 


"Alerg pentru spitalul copiilor" este un eveniment în cadrul căruia constănțenii pot participa la un minimaraton dedicat strângerii de fonduri pentru construirea unui centru medical independent de hematologie și oncologie pediatrică, ce va fi construit în Capitală. 


"Ne-am propus să construim primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România. Și pentru asta avem nevoie de 80 milioane lei. Pare mult, la prima vedere, dar ar însemna ca fiecare român care trăiește în această țară să doneze 1 leu, o dată la nouă luni sau 4 lei în total (pentru că noi vrem să strângem acești bani în trei ani). Și, foarte important: ne dorim să construim acest centru fără a solicita sau primi vreun ban de la statul român. Adică, doar din donații și sponsorizări oferite de persoane fizice și juridice private, române sau străine, fonduri europene sau de alt gen, dar nu bani publici. Ne dorim ca acest spital să fie construit de noi toți, pentru copiii noștri. El va avea 50 de paturi, două săli de operație complet echipate, secție de radioterapie și secție de transplant medular. Știm că este un proiect îndrăzneț, tocmai de aceea avem nevoie de ajutor", explică organizatorii evenimentului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.262 secunde