Ajutor pentru copiii constănțeni bolnavi de cancer

383
Ajutor pentru  copiii constănțeni bolnavi de cancer - cancercentrulmedicalfocus9mart-1457544021.jpg

Articole de la același autor

Asociația "Dăruiește Aripi" a achiziționat un aparat de detectare rapidă a venelor, pe care l-a donat copiilor din evidența Centrului medical de zi "Focus". Aparatul modern a fost obținut cu ajutorul unor sponsori constănțeni și va fi folosit pentru a diminua suferința copiilor bolnavi din timpul analizelor.

"Chinul găsirii unei vene la un copil umflat de chimioterapie sau deshidratat va fi mai mic. Acești copii vin zilnic, săptămânal sau lunar la analize și tratament. Ei duc o luptă lungă, surdă și dureroasă cu cancerul. De acum găsirea venelor va fi mai ușoară, pentru că acest aparat arată asistentelor exact unde sunt venele și recoltarea se face de la prima înțepătură, fără greș…Copiii bolnavi plâng prea mult, iar părinții lor și mai mult, dar aparatul acesta ne aduce o mare, mare ușurare", a declarat Alina Vasea, Fondatoarea Asociației "Dăruiește Aripi".

Aparatul cu sistem de detectare rapidă a venelor costă aproximativ 6.000 euro și va fi de mare ajutor copiilor bolnavi de cancer. Trauma acestora, provocată de înțepăturile fără număr, se va diminua. Acest aparat este deja folosit de numeroase clinici și spitale de pediatrie din toată lumea.

"Dispozitivul Accuvein afișează o hartă a vascularizării venelor, pe suprafața pielii, permițând asistentei să aleagă vena corect, să evite valvele sau bifurcațiile. Procedura de venopunctură mai eficientă reduce disconfortul micului pacient", a declarat dr. Adriana Apostol, specialist oncolog al centrului "Focus".

"Dăruiește Aripi" este o organizație non profit, menită să susțină proiecte caritabile în domeniul medical, cu scopul de a aduce un progres în tratarea pacienților din sistemul de stat românesc. Această asociație sprijină copiii bolnavi, aflați în dificultate, din zona de sud-est a țării, prin implementarea unor proiecte în domeniul medical. Scopul asociației este de a îmbunătăți șansele de vindecare și supraviețuire a copiilor bolnavi.

Citeşte articolul integral pe sănătate.cugetliber.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5459 secunde