Acidul hialuronic nu poate "întineri" persoanele cu boli autoimune

751
Acidul hialuronic nu poate

Articole recomandate

Ați îmbătrânit, iar ridurile au început să își facă apariția, încet-încet? Pentru a le estompa, puteți apela la injectările cu acid hialuronic, care este un ingredient foarte des utilizat în produsele anti-aging sau de îngrijire a pielii, cum ar fi cremele sau loțiunile de corp. Din acest motiv, este considerat un fel de "fântână a tinereții", doamnele și domnișoarele apelând la injecțiile cu acid hialuronic pentru a preveni sau ameliora semnele îmbătrânirii pielii. 


Cu toate acestea, femeile trebuie să cunoască și contraindicațiile acidului hialuronic. 


Spre exemplu, femeile însărcinate și cele care alăptează trebuie să evite aceste injecții. De asemenea, tratamentul cu acid hialuronic nu este recomandat persoanelor cu boli autoimune, diabet sau tulburări ale sistemului imunitar. 
Specialiștii spun că, în cazul în care urmați un tratament cu anticoagulante sau antiinflamatoare, dar și dacă sunteți alergică la substanțele din compoziția injecției, nu sunt indicate injecțiile de acest fel. 


Chiar dacă este un procedeu minim invaziv, injectarea cu acid hialuronic poate avea diverse efecte secundare, precum vânătăi, roșeață și umflături, care dispar, însă, în termen de 1-3 zile. 


Pentru a preveni astfel de reacții adverse, se recomandă evitarea anumitor medicamente cu o săptămână înainte de procedură, precum antiinflamatoarele, aspirina sau anticoagulantele. Desigur, după intervenție se vor evita câteva zile dușurile cu apă fierbinte, sauna, solarul și masajul zonei injectate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.344 secunde