A fost inventat un medicament ce reduce riscurile cardiace și renale

183
A fost inventat un medicament ce reduce riscurile cardiace și renale - medicamente-1541939725.jpg

Articole recomandate

Cel mai mare studiu clinic pentru evaluarea unei noi clase de tratamente pentru diabet zaharat a arătat că medicamentul Farxiga al AstraZeneca poate preveni riscurile cardiace și renale pentru o gamă largă de pacienți, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Cu toate acestea, medicamentul, care aparține unei clase de tratamente cunoscute ca inhibitori SGLT2, nu a arătat un beneficiu semnificiativ din punct de vedere statistic pentru prevenirea atacurilor cardiace sau vascular cerebrale, chiar și la pacienții cu boală cardiovasculară diagnosticată.

Diabeticii au un risc crescut de probleme cardiace, ceea ce face ca medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare să beneficieze de o atenție importantă din partea medicilor și pacienților.

Medicul Stephen Wiviott din Brigham și Spitalul pentru Femei din Boston, investigator senior în acest studiu cinic, a spus că aceste concluzii sunt importante în realizarea unei imagini clare a medicamentelor SGLT2, care până acum au fost adresate pacienților cu boală carcdiacă diagnosticată.

AstraZeneca speră ca noile date să ajute la extinderea utilizării Farxiga la o gamă mult mai largă de pacienți.

Principalele rezultate ale studiului clinic Declare, realizat pe o cohortă de 17.000 de pacienți, au fost anunțate prima oară în septembrie, dar detaliile au fost dezvăluite sâmbătă, la reuniunea anuală a Asociației Americane a Inimii și publicate în acelați timp în New England Journal of Medicine.

Aceste rezultate au arătat că Farxiga reduce cu 27% riscul spitalizării din cauza unei probleme cardiace, precum și riscul de boală renală.

În timp ce două studii mai mici care au implicat medicamente SGLT2 concurente s-au concentrat pe pacienți cu boală cardiacă diagnosticată, Wiviott a spus că imaginea de ansamblu a studiului Declare a arătat că prevenirea extinsă a atacurilor cardiace este avantajul principal.

"Când analizăm cele trei studii, este foarte clar că beneficiul principal al acestei clase de medicamente în domeniul cardiovascular este legat de reducerea insuficienței cardiace", a spus Wiviott.

Zeci de ani, medicii diabetologi s-au concentrat în primul rând pe reducerea nivelului de glucoză în sânge, la anumite nivele. Dar predispoziția diabeticilor la alte probleme, cum ar fi insuficiența cardiacă, la care rata de supraviețuire la cinci ani este de doar 50%, arată că este nevoie de o abordare mai holistică, consideră Wiviott.

"Mesajul de acum este că modul în care reducem nivelul glucozei ar putea fi la fel de important ca proporția în care o facem. Ar trebui să alegem medicamente care îmbunătățesc speranța de viață a pacienților, nu doar medicamente care au eficacitate în reducerea glocozei din sânge", a arătat medicul.

Farxiga concurează cu medicamente SGLT2 concurente, între care Jardiance, produs de Eli Lilly și Boehringer Ingelheim, și Invokana al Johnson & Johnson, care au dovedit deja creșterea speranței de viață pentru pacienți cu probleme cardiace diagnosticate, așa numita prevenție secundară.

Întrucât studiul AstraZeneca a evaluat și pacienți fără boală cardiovasculară diagnosticată, acest studiu deschide o piață mai largă, care include și prevenția primară.

Studiul Declare nu a identificat niciun risc crescut de amputări, fracturi, cancer de vezică sau cangrenă la pacienții tratați cu Farxiga, probleme care au fost observate ocazional la pacienții tratați cu medicamente SGLT, dar a avut loc o creștere a cazurilor de infecții genitale, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 08 Noiembrie 2018
Stire din Sănătate : Nu purtați tocuri prea des!
Pagina a fost generata in 0.9159 secunde