10.000 de angajați din sistemul sanitar, în stradă. Mitingul, urmat de GREVĂ!

126
10.000 de angajați din sistemul sanitar, în stradă. Mitingul, urmat de GREVĂ! - medici753781400-1524733536.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 10.000 de angajați din sistemul sanitar sunt așteptați, joi, la un miting în Piața Victoriei din Capitală organizat de federația Sanitas, care spune că există două categorii de angajați - medici și asistenți - ale căror salarii au crescut, însă există cel puțin alte șapte categorii care în urma aplicării legii salarizării pierd lunar din venit sume care ajung până la 1.300 de lei. 


Președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat că la miting sunt așteptați cel puțin 10.000 de angajați din sănătate. Sute de sindicaliști din Sănătate, cu tobe și vuvuzele, au sosit în Piața Victoriei, joi dimineață la ora 10:30, deși protestul este programat să înceapă la ora 11:00.

"Principalele nemulțumiri sunt legate de scăderea salariului net și plafonarea sporurilor la 30%. Ministerul Sănătății a dat procente foarte mici la unele spitale, precum cele de profil și de urgență, iar aici sunt probleme foarte mari", a spus Sandu.

El a arătat că oamenii s-au săturat să fie mințiți la televizor că le vor crește salariile, în timp ce, în realitate, acestea au scăzut odată cu transferul contribuțiilor.

Sindicaliștii așteaptă să fie chemați la discuții de către reprezentanții Guvernului.

Protestul este autorizat până la ora 14.30.

Mitingul de joi din București va fi urmat de o grevă de avertisment pe 7 mai, iar în data de 11 mai se intenționează declanșarea unei greve generale în sistemul de sănătate și asistență socială, conform unui comunicat de presă al Federației Sanitas.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5188 secunde