Zona Peninsulară a Constanței va deveni exclusiv pietonală. Amendă 2.500 lei pentru șoferii care nu respectă decizia

15882
16
Zona Peninsulară a Constanței va deveni exclusiv pietonală. Amendă 2.500 lei pentru șoferii care nu respectă decizia - fondzonapeninsulara-1496666074.jpg

Articole de la același autor

În ultimii ani, Zona Peninsulară din Constanța, incluzând Piața Ovidiu și faleza Cazinoului, a fost supusă unui amplu proces de reabilitare și amenajare, urmărind punerea în valoare a numeroaselor obiective turistice, precum și îmbunătățirea sistemului de promovare și comerț modern.

Drept urmare, reprezentanții administrației publice locale intenționează să restricționeze accesul în zonă cu autoturismele. În acest sens, Primăria Constanța supune dezbaterii publice un Regulament de acces în Zona Peninsulară, scopul fiind protejarea vestigiilor antice și a clădirilor-monument.

Concret, din punct de vedere al destinației, Zona Peninsulară a fost împărțită în zonă exclusiv pietonală, zonă care cuprinde faleza Cazino, B-dul. Tomis, pe segmentul cuprins între străzile Vasile Alecsandri și Sulmona și str. Sulmona și Piața Ovidiu, precum și Piața Ovidiu.

În schimb, alte străzi din zonă au fost catalogate drept ocazional carosabile, respectiv, străzile Vasile Alecsandri, Aristide Karatzali, Mircea cel Bătrân (între Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), str. Traian, pe același segment, str. Poștei, str. Ecaterina Varga, Căpitan Vasile Țurcanu, Callatis, Vântului, Marcus Aurelius, Doinei, Sulmona, Petru Rareș, Dimitrie Cantemir, Orientului, Vasile Canarache, Ovidiu, Nicolae Titulescu, Dianei, Arhiepiscopiei, Revoluției 22 decembrie 1989, Crângului, 9 Mai, Maior Gheorghe Șonțu, Remus Opreanu, Cristea Georgescu, Theodorescu Valahu, Grigore Tocilescu, Constantin Brâncoveanu, Horia și Ioan Cantacuzino.

Pe aceste străzi, intrarea se va realiza doar prin punctele special amenajate cu bariere ori bolarzi, în timp ce la punctele de ieșire circulația se va desfășura cu respectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră.

Totodată, circulația rutieră în Zona Peninsulară va fi permisă ocazional pentru aprovizionare, curățenie și întreținere a domeniului public, pentru rezidenți, pentru instituții publice, pentru organizarea unor evenimente sociale, culturale, sportive și pentru situații de urgență sau situații excepționale. Drept urmare, accesul în Zona Peninsulară se va face în baza unui permis de acces. Documentul poate fi solicitat doar de persoanele care demonstrează cu acte că locuiesc în zonă, pentru firmele al căror sediu se află acolo, pentru organizatorii de evenimente sau în condiții speciale. Pe de altă parte, vor putea intra fără acest permis autovehiculele de intervenție ale MAI, IGSU, MApN, SMURD, Ambulanța, ale consulatelor și ambasadelor, ale Prefecturii, Primăriei și Consiliului Județean și autoturismele care funcționează în regim de taxi. Totodată, pentru evenimente religioase, de genul nunților sau convoaielor funerare, accesul va fi permis doar pe durata desfășurării.

Regulamentul inițiat de reprezentanții administrației publice locale prevede și toate documentele ce trebuie depuse la primăria Constanța atunci când se solicită permisul de acces în Zona Peninsulară.

În ceea ce privește valabilitatea permiselor de acces, acestea vor fi valabile un an de zile de la data emiterii.

În altă ordine de idei, există și sancțiuni contravenționale pentru cei care nu respectă prevederile Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, amenzile fiind cuprinse între 500 și 2.500 lei.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat la sediul Primăriei municipiului Constanța din strada Mihail Kogălniceanu nr. 28 / Direcția Servicii Publice - Serviciul Gestionare Servicii Publice și pe site-ul oficial la adresa www.primaria-constanta.ro.

În plus, până la data de 12 iunie, constănțenii pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice. 


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
o
6 iunie 2017
pla

Eu zic mai bine sa nu se mai circule cu auto in tot orasul, asa nu se mai strica soselele si fatalau o sa aiba suficienti bani sa-i investeasca in alte hotii.

popescu0
6 iunie 2017
Neconstitutionala

Masura este vadit neconstitutionala si discriminatorie. se incalca dreptul la libera circulatie si nu se respecta egalitatea in drepturi.

soulcage
6 iunie 2017
nu zau

Tata, intelegi total gresit notiunile de "libera circulatie" si "egalitate in drepturi"... Iti recomand sa-ti extragi dorsalul din masina si fa cativa pasi pe jos, poate te edifici asupra problemei.

Răspuns la: Neconstitutionala
Adăugat de : popescu0, 6 iunie 2017
Masura este vadit neconstitutionala si discriminatorie. se incalca dreptul la libera circulatie si nu se respecta egalitatea in drepturi.
Constantean
6 iunie 2017
Nu numai..

inchide si tomisul duminica

mai bine
6 iunie 2017
ar tunde iarba

ca s-au facut buruienele cat casa, o sa ne manance serpii si capusele. Un puturos si un neputincios e acest primar.

Gogu
6 iunie 2017
Oprit circulatia in piata Ovidiu

Super bine!!mai faceti si voi miscare

fani
6 iunie 2017
zona pietonala

Asta sa fie solutia de a acoperi marea furaciune :montarea de dale pietonale pe carosabil ,in locul dalelor de granit asa cum prevedea contractul ? Unde-s banii din diferenta (milioane de euro) ?DNA tace ca de obicei atunci cand trebuie sa apere banul public.

anna
6 iunie 2017
fatalau

o sa mai circulam din ani in past,i asta ca sa nu investeasca nici un ban in reabilitare iar lucrarile sunt de cacat nici un an si se fac gauri si dalele se desprind ce naiba

Antonescu
6 iunie 2017
Da..

Si uite asa, o sa vedem cum toate ciorile intra cu masinile ca, de, ei stau in zona si restul lumii pe jos. Bravo bre! Asteptam de mult sa vedem asta..

Opinia publica
6 iunie 2017
Circulatia in zona peninsulara

Intai de toate trebuia rezolvata problema parcarilor. Vor sa omoare si localurile din peninsula. Bravo Primaria .... "treaba buna".

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.6772 secunde