Vot favorabil! Elevii și profesorii de excepție, premiați de Primăria Constanța

867
Vot favorabil! Elevii și profesorii de excepție, premiați de Primăria  Constanța - 42641374173442546909959260446055-1538062928.jpg

Articole de la același autor

Printre cele mai importante proiecte care s-au aflat, ieri, pe ordinea de zi s-au aflat și cele care vizau acordarea unor premii în bani elevilor merituoși și profesorilor îndrumători.

Astfel, aleșii au aprobat proiectul ce vizează acordarea de recompense financiare elevilor premiați la olimpiadele sau concursurile școlare internaționale și profesorilor îndrumători. Concret, este vorba despre Calila Hakan de la Colegiul "Mircea cel Bătrân" care a obținut medalie de argint la Olimpiada de Chimie Dl. Mendeleev și medalie de argint la Olimpiada Internațională de Chimie, Ediș Memiș de la Liceul Internațional de Informatică Constanța care a obținut medalie de aur la Balcaniada de Matematică și medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică, Răzvan Mihai Ursu de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" care a obținut medalie de aur la Olimpiada Asiatică de Fizică și medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Fizică, Alexandru Gîrban de la Liceul internațional de Informatică Constanța care a obținut medalie de argint la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada și Vlad Ștefan Vergelea de la același liceu, dar care a obținut aur la Olimpiada Balcanică de Juniori. Fiecare dintre aceștia vor primi câte 2.000 de lei net. Aceeași sumă va reveni individual și profesorilor îndrumători, respectiv profesorilor Doina Bălașa și Ion Băraru de la Colegiul "Mircea cel Bătrân" și profesorilor Cristina Văcărescu și Bogdan Mihai de la Liceul Internațional de Informatică Constanța.

La acest proiect, liberala Adriana Arghirescu a propus din partea grupului PNL un amendament. Mai exact, pe motiv că sportivilor le sunt acordate sume mult mai mari decât elevilor, liberala a propus ca la astfel de concursuri școlare, cine obține medalia de aur să primească 15.000 de lei, pentru medalia de argint-12.000 de lei iar pentru bronz- 10.000 de lei. Cum era de așteptat, amendamentul nu a trecut de votul celorlalți consilieri locali. Drept urmare, toți consilierii PNL au votat împotriva proiectului de hotărâre.

Totodată, a trecut de votul consilierilor și proiectul ce viza premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul național de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2018 și a profesorilor îndrumători. Este vorba despre foștii elevi de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, Horia Claudiu Culea și Ana Maria Milcu, în momentul de față studenți, și profesorii acestora, Alina Mihaela Mihalache, Cristina Văcărescu, Bogdan Mihai și Victoria Olaru. În acest caz, atât elevii, cât și profesorii vor primi, fiecare, câte 1.000 de lei net. În altă ordine de idei, la fel ca și la precedentul proiect, Adriana Arghirescu de la PNL a propus un amendament în sensul ca fiecare dintre aceștia să primească câte 10.000 de lei, amendament care a fost respins de ceilalți aleși locali.

În plus, consilierii au mai acordat bani de la bugetul local unor cluburi pentru finanțarea activităților sportive. Mai exact, este vorba despre Clubul Sportiv Cleopatra, Asociația Clubul Sportiv Frontiera Tomis Constanța și Clubul Sportiv Farul Constanța.   

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3178 secunde