Prim-ministrul Viorica Dăncilă:

"Vom asigura finanțarea necesară centrelor medicale de permanență"

217
Guvernul a adoptat, în ședința de ieri, măsuri pentru asigurarea finanțării necesare celor 350 de centre medicale de permanență, alocând în acest sens fonduri suplimentare Ministerului Sănătății, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Executivului. 


"O măsură importantă pe care o luăm este finanțarea în domeniul Sănătății, asigurăm finanțarea necesară centrelor medicale de permanență, astfel încât pacienții să poată să beneficieze de servicii medicale în regim de gardă, indiferent de ora sau de zona în care locuiesc. În prezent, funcționează aproximativ 350 de centre medicale de permanență, în zone izolate sau greu accesibile, în special în mediul rural. Aici este nevoie de asistență medicală primară, în afara programului de lucru al cabinetelor de medicină de familie. Pentru aceste centre vom aloca fonduri suplimentare Ministerului Sănătății, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului", a precizat premierul Viorica Dăncilă. 


Ea a reamintit că, de la 1 iulie, vor fi majorate pensiile, precum și prestațiile sociale pentru persoanele cu dizabilități. 


"Așa cum ne-am angajat prin programul de guvernare, începând cu 1 iulie, pensiile românilor se vor majora. Este o responsabilitate, dar și o datorie de onoare față de cei peste 5 milioane de pensionari. Punctul de pensie va crește cu 10% de la 1 iulie 2018, respectiv de la 1.000 de lei la 1.100 de lei. De asemenea, pensia minimă garantată va crește cu 23% tot de la 1 iulie 2018, respectiv de la 520 de lei, la 640 de lei. Vorbim despre valori nete, pentru că este cunoscut faptul că pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate. Tot de la 1 iulie se măresc și prestațiile sociale pentru persoanele cu dizabilități", a arătat prim-ministrul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6422 secunde