Viorica Dăncilă: "România va acorda pensii pentru supraviețuitorii Holocaustului"

295
Viorica Dăncilă:
Premierul Viorica Dăncilă, prezentă, ieri, la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), desfășurată în Statele Unite ale Americii, a anunțat că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, va promova în Parlament trei legi importante pentru comunitatea evreiască, cum ar fi acordarea cetățeniei române pentru evreii ce au părăsit țara sub comunism și pensii pentru supraviețuitorii Holocaustului.


"Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României m-a rugat să vă transmit că va promova în Parlament, în perioada imediat următoare, trei legi deosebit de importante pentru comunitatea evreiască din țara mea și din lume. Prima se referă la acordarea de drept a cetățeniei române tuturor evreilor de origine română care au fost obligați să renunțe la cetățenia română, atunci când au părăsit țara lor, sub regimul comunist. În al doilea rând, vorbim despre acordarea de despăgubiri și pensii speciale pentru supraviețuitorii Holocaustului din România, în semn de respect și recunoaștere a suferințelor acestor eroi. În al treilea rând, avem legea care garantează accesul la arhivele statului specialiștilor Federației Comunităților Evreiești din România, pentru a cunoaște adevărul asupra trecutului lor, din perioada celor două Războaie Mondiale", a spus Viorica Dăncilă, la Digi 24.


Viorica Dăncilă a mai declarat că România susține comunitatea evreiască și luptă împotriva oricărei forme de antisemitism și împotriva oricărei forme de discurs al urii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4393 secunde