Viorica Dăncilă: "Pentru prezidențiale, luăm în calcul și o persoană din afara partidului"

271
Viorica Dăncilă:

Articole de la același autor

Premierul Viorica Dăncilă, președinte interimar al PSD, a declarat că are în intenție să candideze la șefia partidului la Congresul din 29 iunie și a precizat că ia în calcul această variantă indiferent de rezultatul moțiunii de cenzură anunțate de Opoziție. 


"Cred că voi candida, deocamdată sunt preocupată de organizare. Da, voi candida, dar eu sper să mai fie și alți candidați", a spus Viorica Dăncilă, la emisiunea Marius Tucă Show. 


Întrebată dacă ia în calcul și o candidatură la Președinția României, în cazul în care va fi aleasă la șefia PSD, ea a spus: "Nu, eu cred că nu mai trebuie să avem această opinie că șeful partidului trebuie să fie candidatul la prezidențiale". 
"Cred că îl pot ajuta mult mai mult pe candidat sau candidată la prezidențiale, pot să-i fiu alături, pot să organizez partidul... Sunt șeful Executivului, pot prin măsurile pe care le iau să-l ajut pe candidatul nostru. Eu cred că nu trebuie să mai mergem în aceeași logică și cel care sau cea care va candida trebuie să se bucure în primul rând de notorietate, trebuie să se bucure de un anumit procent al încrederii populației, iar toți ceilalți trebuie să fim în spatele candidatului să-l susținem. De aceea am și vrut acest congres mai devreme, pentru ca toate eforturile noastre să fie centrate pe candidatul la prezidențiale", a precizat Dăncilă. 


Președintele interimar al PSD a arătat că, pentru desemnarea candidatului la prezidențiale, se vor efectua mai multe sondaje de opinie care ar putea include și persoane din afara partidului. 


"Vom face mai multe sondaje, nu vom face doar unul singur. Luăm în calcul și candidați din afara partidului, vedem cum putem avea un procent cât mai mare, astfel încât să mergem cu această încredere în noi că putem câștiga alegerile prezidențiale. Este important să vedem care este profilul candidatului pe care-l vor alegătorii", a declarat ea.


Viorica Dăncilă a precizat că, cel mai probabil, în luna iulie, social-democrații vor organiza un nou congres pentru prezentarea candidatului la prezidențiale. 


Totodată, ea a spus că va susține orice coleg care se va clasa bine în sondaje. 
Întrebată dacă se va schimba strategia partidului în cazul în care moțiunea de cenzură anunțată de Opoziție va trece, președintele interimar al PSD a răspuns: "Categoric că trebuie să avem schimbări, vă dați seama că trecem în opoziție, dacă această moțiune trece".


Dăncilă a subliniat că indiferent de rezultatul moțiunii de cenzură va candida la șefia PSD. 
"Dacă am spus că o să candidez, o să candidez și într-o variantă și în cealaltă, dar eu cred că această moțiune nu va trece. În momentul în care depui o moțiune, trebuie să vii cu un proiect politic, trebuie să vii cu o variantă de premier, cu o variantă de Guvern, nu, vreau să dărâm un Guvern, dar nu pun nimic în schimb. Mai mult decât atât, am văzut afirmațiile liderului PNL, cei care depun moțiunea, am văzut că programul lor este să taie salariile IT-iștilor, că, de fapt, merge pe aceeași politică de austeritate care a fost un eșec nu numai pentru România, ci și la nivel european. Deci, de aceea cred că această moțiune nu va trece", a mai spus premierul Viorica Dăncilă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2161 secunde