Viorica Dăncilă, noi propuneri de miniștri la MAI, Educație, Mediu

258
Viorica Dăncilă, noi propuneri de miniștri la MAI, Educație, Mediu - dancila11000x600-1568207708.jpg
UPDATE - La Energie este nominalizat Ion Cupă, Grațiela Gravilescu la Mediu, Camelia Gavrilă la Educație, Dan Matei: viceprim-ministru, Alexandru Băișanu - ministru pentru Relația cu Parlamentul, Daniel-Dumitru Chirilă - MAI.


Premierul face declarații miercuri despre situația de blocaj în care se află Guvernul. Viorica Dăncilă a anunțat că va nominaliza reprezentanți ALDE pentru portofoliile vacante.


Ion Cupă a fost propus de premierul Viorica Dăncilă pentru Ministerul Energiei.

Deputatul a intrat în Parlamentul României în 2012 din partea PDL.

În timpului mandatului, a făcut parte din următoarele grupuri parlamentare: grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal (între 19 decembrie 2012 și 9 aprilie 2013), grupul parlamentar al Partidului Național Liberal (între 9 aprilie 2013 și 2 iulie 2014), deputați neafiliați (între 2 iulie 2014 și 1 septembrie 2014) și grupul parlamentar Liberal Conservator (PC-PLR) (din 1 septembrie 2014). În 2016, a fost ales din nou pe listele ALDE.

Ion Cupă este președinte ALDE Dolj. 


Grațiela Gavrilescu, propusă ministru al Mediului are 50 de ani, este la al patrulea mandat de deputat, a fost ministru al Mediului Apelor și Pădurilor și viceprimar al muncipiului Ploiești, începându-și activitatea profesională ca inginer chimist-tehnolog.

Ea s-a născut la data de 24 iunie 1966, în București, și este căsătorită.

A absolvit Facultatea de Tehnologie Petrochimică de la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, urmând și studii postuniversitare de marketing industrial la Institutul de Management București. De asemenea, în 1994 a urmat cursuri la Institutul de Medicină București, specializarea probleme de medicina muncii, iar în 2007 a absolvit studii postuniversitare de management în administrația publică locală - I.N.A. București.


Daniel-Dumitru Chirilă este noua propunere pentru funcția de ministru de Interne, anunțată miercuri de premierul Viorica Dăncilă. Asta în condițiile în care interimatul lui Mihai Fifor la șefia acestui minister expiră în curând.

În vârstă de 41 de ani, Daniel-Dumitru Chirilă este secretar de stat la MAI, numit chiar de Dăncilă în urmă cu o lună. Chirilă a lucrat în ultimii doi ani în mediul privat, dar anterior a fost consilier la Administrația Prezidențială în mandatul actual al președintelui Klaus Iohannis, în cadrul Compartimentului pentru Apărare, a fost șef Birou - Biroul de Combaterea Macrocriminalității Economico - Financiare, Spălării Banilor și a Infracțiunilor din Piața de Capital, a lucrat și la DGIPI, fosta Doi și-un sfert.

Chirilă a terminat Colegiul Național de Apărare, trei masterate și facultatea la Craiova.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1699 secunde