Viorica Dăncilă, mesaj către Klaus Iohannis: "Să se abțină de la astfel de declarații!"

140
Viorica Dăncilă, mesaj către Klaus Iohannis:
Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel, marți, către toate forțele politice și președintele Klaus Iohannis să se abțină de la declarații "care fac rău României", dând ca exemplu afirmația șefului statului că țara noastră nu este pregătită pentru preluarea Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

"În calitate de prim-ministru al României, vă asigur că România este pregătită, că suntem în grafic atât din punct de vedere al programului pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene, dar și din punct de vedere organizatoric și logistic. Cred că astfel de declarații nu pot face decât rău României. Cred că este un fapt fără precedent într-un stat membru al Uniunii Europene și cer tuturor forțelor politice, inclusiv președintelui României, domnului Iohannis, să se abțină de la astfel de declarații, pentru că România are nevoie de consens, România are nevoie de unitate și are nevoie de buni români care să se gândească în primul rând la propria țară, și mai puțin la interesele personale", a afimat Dăncilă la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

Întrebată cum comentează că nu s-a finalizat licitația referitoare la cazarea și transportul oficialilor europeni, care vor veni în prima jumătate a anului viitor în țara noastră, Viorica Dăncilă a spus: "Sunt în curs de finalizare. Nu văd de ce neapărat trebuie să ne referim la cazare, pentru că avem, știți foarte bine, un număr foarte mare de evenimente în teritoriu, peste 200 de evenimente, plus evenimentele din București. Eu vă asigur că avem aceste lucruri, le vom realiza pe toate. mai sunt foarte puține lucruri de realizat în ceea ce privește materialele, a durat mai mult pentru că a trebuit să respectăm toate procedurile legale. Nu din vina cuiva nu a fost finalizată problema materialelor, ci faptul că a trebuit să îndeplinim toate procedurile legale, dar suntem în grafic".

Luni, președintele Klaus Iohannis declara că România nu este pregătită pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene.

"Trebuie să menționez o mare îngrijorare pe care o am, pe care sper că o aveți, cu toate că nu vă privește direct. Este vorba de anul 2019. Știți bine că de la 1 ianuarie 2019 România va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene, o poziție extrem de importantă, o poziție extrem de onorantă, o poziție extrem de solicitantă, mai ales pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiți pentru așa ceva", a spus Iohannis la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România.

Iohannis a apreciat că "la Guvern nu se mai înțeleg responsabilii pentru diferite sectoare, persoanele care ar trebui să se ocupe de chestiunile europene pleacă sau sunt demise și în acest fel ne trezim în ceasul al 12-lea total, total nepregătiți". "Aceste lucruri sunt foarte grave", a apreciat șeful statului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2887 secunde