Viorica Dăncilă: Klaus Iohannis va respinge numirile Olguței Vasilescu la Dezvoltare și a lui Mircea Drăghici la Transporturi

195
Viorica Dăncilă: Klaus Iohannis va respinge numirile Olguței Vasilescu la Dezvoltare și a lui Mircea Drăghici la Transporturi - vioricadancila1-1545999138.jpg
Premierul Viorica Dăncilă, declarații în debutul ședinței de guvern de vineri. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că decretul semnat de către președintele Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului șefului Statului Major al Armatei este nelegal.


Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că decretul semnat de către președintele Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului șefului Statului Major al Armatei este nelegal. Premierul a adăugat că propunerile de noi miniștri la Transporturi și Dezvoltare, Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, vor fi respinse de președinte.


Premierul Viorica Dăncilă a anunțat vineri că președintele Klaus Iohannis a anunțat-o că nu va da curs numirilor celor două propuneri de la Dezvoltare și Transporturi, chiar dacă CCR a stabilit că există un conflict de natură juridică și trebuie emise decretele.


"Președintele a confirmat încă o dată că nu poate să își exercite rolul de mediator. Fiecare ieșire araă că are accese puternice politice fiecare ieșire fiind un atac la adresa PSD, I-am cerut domnului președinte o decizie privind numirea celor doi miniștri de la Transporturi și Dezoltare, Era firesc să avem un răspuns după decizia CCR, preșdintele mi-a comunicat că nu va accepta propunerile", a declarat Dăncilă, vineri.


Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că CSAT nu a aprobat propunerea ministrului Apărării pentru șeful Armatei, situație care a fost generată de incompetența PSD. Președintele a anunțat că a semnat decretul de prelungire a mandatului de șef al Statului Major General al Armatei pentru generalul Nicolae Ciucă. Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că președintele Klaus Iohannis i-a spus că propunerea pentru postul de șef al Statului Major al Armatei este nelegală, însă nu și de ce. Leș a mai declarat că nu știe care a fost argumentul legal pentru prelungirea mandatului generalului Ciucă, atât timp cât legea spune că aceasta se face la propunerea ministrului Apărării, cu avizul premierului. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3056 secunde