Viorica Dăncilă, în Parlamentul European: "Trebuie să facem o justiție corectă pentru cetățeni"

398
Viorica Dăncilă, în Parlamentul European:
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat, astăzi, în plenul Parlamentului European, că justiția trebuie să fie corectă pentru cetățeni.

"Pentru cine vrem să construim un sistem de justiție viabil în România? Pentru MCV, pentru instituții, pentru magistrați, pentru politicieni? Evident că nu. Trebuie să facem o justiție corectă pentru cetățeni. Ei sunt beneficiarii măsurilor din Parlamentul European sau din Parlamentele naționale. De la cetățeni trebuie să înceapă orice discuție. Justiția trebuie să fie garanția că legile și drepturile cetățenești sunt respectate, iar cine le încalcă va fi sancționat", a transmis Dăncilă, la dezbaterea din Parlamentul European care are ca subiect țara noastră.

Ea a mulțumit pentru invitația de a vorbi în plenul PE, precizând că nu a venit la dezbatere pentru a da socoteală, ci din prețuire și respect.

"În numele României, vă mulțumesc pentru invitație. Spun de la început că nu am venit să dau socoteală. Am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect. Cer însă aceeași prețuire și același respect pentru poporul român pe care îl reprezint", a spus Viorica Dăncilă, citată de Agerpres. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3984 secunde