Viorica Dăncilă finalizează luni evaluarea miniștrilor. Remanierea guvernamentală are loc săptămâna aceasta

178
Viorica Dăncilă finalizează luni evaluarea miniștrilor. Remanierea guvernamentală are loc săptămâna aceasta - vioricadancila-1540800344.jpg
Premierul Viorica Dăncilă ar urma să finalizeze în cursul zilei de luni evaluarea miniștrilor, pe baza căreia vor fi luate deciziile referitoare la remanierea guvernamentală, subiect care se va afla pe agenda Comitetului Executiv al PSD din această săptămână.

Viorica Dăncilă a precizat deja că evaluarea membrilor Cabinetului său nu este "legată de nume", ci de activitatea fiecărui ministru în parte.

"Eu nu voi face o evaluare legată de nume, voi face o evaluare legată de activitatea fiecărui ministru. Pentru noi acest lucru este important, să vedem fiecare ministru cum și-a îndeplinit programul de guvernare. Nu ne vom referi la nume", a ținut să sublinieze prim-ministrul.

Având în vedere că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că niciunul dintre miniștrii formațiunii nu va fi remaniat, discuțiile referitoare la modificări în Guvern îi vor viza pe miniștrii PSD.

Singurul despre care s-a discutat intens este ministrul Justiției Tudorel Toader, despre care Tăriceanu a spus că este "un ministru foarte bun, că are performanță, că a dus nivelul de prestanță al funcției undeva sus, cum nu a mai fost",

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, ironic: "Domnul Tăriceanu spune că trebuie să rămână neapărat dl Toader în Guvern. Dl Iohannis spune că trebuie să plece. Suntem într-o mare dilemă în partid. Ne vom exprima, trebuie să cântărim foarte bine. E vorba de două personalități pregnante din politica românească și PSD trebuie să cântărească".

Mai mult, el a afirmat că Tudorel Toader nu a fost un subiect în PSD, a apărut din senin din partea colegilor de la ALDE ideea că trebuie menținut în Guvern; s-a inventat o problemă acolo unde nu era și trebuie să o rezolvăm.

El a susținut că își va spune în partid punctul de vedere pe acest subiect.

Întrebată dacă este mulțumită de activitatea lui Tudorel Toader, Dăncilă a răspuns: "Nu este vorba despre cât sunt eu de mulțumită sau nemulțumită. Vorbim aici de niște criterii, de o foaie de parcurs, vedem acea foaie de parcurs, sarcinile pe care le-a avut de îndeplinit și apoi voi expune în CEx și voi lua o decizie".

În spațiul public au circulat încă de săptămâna trecută liste ale miniștrilor care ar urma să fie remaniați, Dăncilă dezmințind categoric existența unor astfel de liste la acel moment. Erau vehiculate numele vicepremierului Paul Stănescu, care ar fi urmat să fie înlocuit la Ministerul Dezvoltării de Lia Olguța Vasilescu, numele ministrului Economiei Dănuț Andrușcă sau cel al ministrului Transporturilor Lucian Șova.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, afirma, duminică seară, referitor la remanierea guvernamentală, că decizia în acest sens o ia premierul, el ca ministru fiind preocupat doar să își facă treaba.

"Asta decide CEx-ul, în funcție de evaluarea doamnei premier. Sunt toate măsurile cuprinse în programul de guvernare aferente unui minister sau altul, uneori sunt măsuri la care sunt mai multe ministere angrenate, se discută cu fiecare ministru în parte, discutăm acolo unde mai e nevoie de timp pentru a fi implementată o măsură sau de ce o măsură nu s-a implementat atunci când trebuia. Oricum, avem măsuri până la final de an, dar am discutat și despre stadiul lor", a declarat Eugen Teodorovici.

Întrebat dacă îi este teamă de o posibilă remaniere, ministrul Finanțelor a spus că vede altfel lucrurile și că este preocupat doar să-și facă treaba.

"După mulți ani de zile, eu fiind poate cel mai vechi dintre colegii mei în administrație, văd altfel lucrurile. Sunt preocupat să îmi fac treaba mea, și că e weekend, și că e noapte, și că e zi. Sunt obligat să vorbesc cu odoamna premier despre măsurile luate și acolo unde am argumente pertinente, le prezint, iar decizia o ia premierul", a spus Teodorovici.



sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4522 secunde