Viorica Dăncilă, către Klaus Iohannis: Să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei

157
Viorica Dăncilă, către Klaus Iohannis: Să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei - mczoyxnopwnmzmrlyzlkymi5mtq5ymfk-1567508698.jpg
Premierul Viorica Dăncilă face apel la președintele Klaus Iohannis să-i dea răspuns în privința propunerilor de miniștri interimari, după demisia miniștrilor ALDE din Guvern.


Viorica Dăncilă spune că guvernul nu este funcțional în acest moment.

"Aștept din partea președintelui Iohannis un răspuns privind propunerile de miniștri interimari pentru Energie, Mediu și relația cu Parlamentul. Au trecut deja câteva zile. Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înțelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea și stabilitatea țării. Așa cum încă mai sper să realizeze că vendetele cu care ne-a obișnuit fac rău în primul rând oamenilor, și nu adversarilor dumnealui politici.

România are nevoie de un guvern funcțional. Fac așadar un apel către domnul Iohannis să nu se mai ambiționeze să refuze miniștrii fără temei, pentru că un adevărat șef de stat nu își exercită niciodată puterea în moduri distructive și contraproductive pentru țara lui", a scris marți Viorica Dăncilă pe Facebook.

Apelul premierului vine după ce luni l-a sunat pe președinte, cerându-i explicații despre propunerile de miniștri avansate.

"Am vorbit cu domnul președinte și mi-a spus că legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut pentru portofoliile ALDE îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă. Mi-a spus că într-un interval de timp scurt va veni cu un răspuns. Așteptăm în timpul relativ scurt", a afirmat Dăncilă, la Parlament", a declarat Viorica Dăncilă luni, la Parlament.

Președintele Klaus Iohannis a semnat vinerea trecută decretele de eliberare din funcție a miniștrilor care și-au depus demisia din guvern, Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Anton Anton, ministrul Energiei, și Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, dar nu a aprobat propunerile de înlocuire a lor, înaintate de premierul Viorica Dăncilă: Niculae Bădălău, propus interimar la Ministerul Energiei, Ioan Deneș la Mediu și Radu Oprea pentru Relația cu Parlamentul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3987 secunde