Viorica Dăncilă: Am terminat evaluarea miniștrilor. Eventuala remaniere va fi decisă la sedința CEx a PSD

179
Viorica Dăncilă: Am terminat evaluarea miniștrilor. Eventuala remaniere va fi decisă la sedința CEx a PSD - img1-1540888826.jpg
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți că a terminat evaluarea miniștrilor din Guvernul pe care îl conducere. Șeful Executivului a refuzat să dea nume sau să precizeze câți miniștri vor părăsi Cabinetul. În schimb, Dăncilă a anunțat că o decizie privind o eventuală remaniere va fi luată în ședința CEx a PSD. "Încă nu a fost stabilită data CEX, într-o săptămână ar trebuie să avem decizia", a mai spus Dăncilă.

"Am terminat evaluarea, că am făcut această evaluare nu legată de anumite persoane. Am făcut o evaluare în funcție de îndeplinirea măsurilor din programul de guvernare. Urmează să expun această evaluare în cadrul CEX. Vom hotărî împreună când va avea loc această ședință. Nu vă pot da nume. Evaluarea s-a făcut în funcție de măsurile din programul de guvernare. Eu prezint evaluarea, dar trebuie să avem un vot și din punct de vedere politic am să văd care e susținerea din partea CEx. Nu pot spune acum vor pleca un număr de miniștri și vor rămâne atâția", a declarat Viorica Dăncilă.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, luni, că în Comitetul Executiv Național al partidului se va da un vot în cazul fiecărui ministru pentru a se decide dacă va fi păstrat sau remaniat. El a mai spus că s-a făcut o dublă evaluare asupra miniștrilor - "și la partid, și la Guvern".

"Sunt două principii pentru fiecare ministru, de a fi păstrat sau nu: dacă a comunicat foarte bine, măsurile pe care le-a făcut și doi - dacă fișa de post a îndeplinit-o 70-80% sau mai puțin de 50%. Cine nu a respectat aceste două lucruri - să comunice și să facă ceea ce avea de făcut - e clar că nu mai are de ce să rămână. Nu e nicio supărare. Eu sper să vină oameni mai pregătiți prin această remaniere", a adăugat Rădulescu.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat,marți, că ședința Comitetului Executiv al PSD a fost amânată din cauza scandalului privind demiterea procurorului general Augustin Lazăr.

"Noi am terminat de făcut evaluarea pe programul de guvernare. Urmează să discutăm în CEX împreună cu primul ministru Viorica Dăncilă, cu colegii noștri. Trebuia să facem CEx-ul săptămâna asta, trebuia să-l facem mâine, dar l-am amânat dintr-un motiv foarte important, în condițiile în care noi așteptăm declarația de presă a domului ministru Tudorel Toader vizavi de dosarul domnului Lazăr, mapa procurorului general prin care este solicitat un document legat de dosarului domnului Iohannis de pe vremea când era primar la Sibiu. (...) Noi nu am făcut o evaluarea a persoanelor. Am făcut o evaluare pe programul de guvernare asupra modului în care ministerele au gestionat pe puncte și pe graficul nostru promisiunile din campanie și ceea ce era de rezolvat. Guvernul acesta este unul performant, nu o spunem noi, o spun toți cei care urmăresc ce se întâmplă în România", a declarat Codrin Ștefănescu, la România TV.

În spațiul public au circulat încă de săptămâna trecută liste ale miniștrilor care ar urma să fie remaniați. Erau vehiculate numele vicepremierului Paul Stănescu, care ar fi urmat să fie înlocuit la Ministerul Dezvoltării de Lia Olguța Vasilescu. De asemenea, sursele din PSD, citate de România TV, informează că Rovana Plumb, șefa de la Fondurile Europene, ar putea prelua Ministerul Muncii, un portofoliu pe care l-a mai deținut în trecut. Pe lista remaniabililor apare și numele ministrului Economiei Dănuț Andrușcă, cel al ministrului Transporturilor Lucian Șova, Ioana Bran de la ministerul Tineretului și Sportului, George Ivașcu de la Ministerul Culturii, dar și ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Bogdan Trif a declarat că nu i se pare o tragedie pierderea funcției în guvern, în eventualitatea în care ar fi remaniat.

Și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, afirma, duminică seară, referitor la remanierea guvernamentală, că decizia în acest sens o ia premierul, el ca ministru fiind preocupat doar să își facă treaba.

Liderii PSD ar putea decide să convoace Comitetul Executiv abia săptămâna viitoare, după ce în urma negocierilor din interiorul partidului, liderii PSD nu au ajuns la un consens, au declarat surse politice citate de România TV.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat pe 19 octombrie, într-o conferință de presă la Bistrița, că niciunul dintre miniștrii partidului nu va fi remaniat. Declarația liderului ALDE vine după ce Liviu Dragnea, întrebat dacă există posibilitatea ca niciun ministru din Cabinetul Dăncilă să nu fie remaniat, a răspuns: "Zero".

sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4109 secunde