Viorica Dăncilă: "Am decis să mergem în Parlament să cerem votul de încredere"

450
Viorica Dăncilă:

Articole de la același autor

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Viorica Dăncilă, a anunțat, ieri, că săptămâna viitoare va cere în Parlament votul de încredere pentru Guvern și a precizat că nu îi este teamă de un vot negativ în legislativ. 


"Am vorbit despre situația Guvernului la acest moment și am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de nenumărate ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlamentul României, vom discuta cu partidele politice astfel încât să obținem votul de încredere", a afirmat Viorica Dăncilă. 


Printre altele, ea a menționat că nu s-a stabilit, deocamdată, dacă Guvernul va merge pe varianta restructurării sau pe cea a remanierii, dar că, în eventualitatea în care se va opta pentru restructurare, noua formulă guvernamentală ar urma să aibă 19 ministere plus funcția de prim-ministru. 


Viorica Dăncilă a mai spus că va discuta cu juriștii și va decide care este cea mai bună soluție, precizând că până miercurea viitoare va fi luată o hotărâre în Comitetul Executiv Național al PSD. 
"Vom discuta cu celelalte partide, este normal să avem negocieri cu toate partidele, mai puțin Pro România", a adăugat liderul PSD.
Viorica Dăncilă a spus că exclude din start cooptarea Pro România la guvernare. 
"De fapt, a fost dat un vot în Comitetul Executiv Național conform căruia Pro România nu trebuie să intre la guvernare. Ne bucurăm dacă parlamentari de la Pro România susțin Guvernul. Guvernul are nevoie de stabilitate", a subliniat ea. 
Întrebată, la Digi 24, de ce a luat decizia ca Guvernul să meargă în Parlament înainte ca CCR să se pronunțe asupra sesizării privind un conflict cu președintele, Dăncilă a răspuns: "Sunt convinsă că domnul președinte Klaus Iohannis a încălcat Constituția prin faptul că a refuzat interimatele pentru cele trei portofolii, dar eu cred că trebuie să lămurim lucrurile și avem curaj să mergem în Parlament". 


XXX 
La rândul lui, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat că Guvernul va cere votul de încredere Legislativului, săptămâna viitoare, însă dacă nu îl va primi, Executivul va veni cu o altă variantă "până convingem Parlamentul că țara trebuie totuși să fie guvernată". 


Social-democratul a adăugat că votul în Parlament va fi unul favorabil, iar dovada este incapacitatea opoziției să adune o majoritate și să vină cu o alternativă de guvernare. 


"Dar vă spun că votul va fi favorabil! Dovada e chiar incapacitatea cronică a partidelor din opoziție de a strânge o majoritate și de a propune o alternativă coerentă la actuala guvernare. Iar dacă majoritatea nu este la ei, înseamnă că tot asediul acesta de mai bine de trei ani asupra guvernării PSD nu este decât ipocrizie și politicianism de duzină!", a explicat Mihai Fifor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5714 secunde