Victor Ponta: "Se pare că cineva și-a propus să ne scoată din UE"

351
Victor Ponta:
Fostul premier Victor Ponta, lider al Pro România, a comentat sâmbătă informațiile apărute în mass-media referitoare la o demisie din funcție a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, spunând că "se pare că cineva chiar și-a propus să ne scoată din Uniunea Europeană".

"Sper ca această știre pe surse să NU fie adevărată. Victor Negrescu este unul dintre puținii actuali miniștri chiar pregătit pentru funcția sa, cu bune conexiuni pe plan european și, așa cum am spus de multe ori, unul dintre ultimii adevărat social-democrați din conducerea actuală a PSD. Cel mai grav este faptul că Victor Negrescu este ministrul care a lucrat pentru pregătirea preluării de către România a președinției semestriale a Consiliului UE de la 1 ianuarie - ce mesaj transmitem noi la Bruxelles prin demisia sa? Și marți vom avea aprobată în Parlamentul European o rezoluție extrem de negativă la adresa României - urmată de Raportul Comisiei Europene privind MCV (la fel de negativ)", a scris Victor Ponta, pe Facebook.

El a precizat că "Pro România va lupta cu toate puterile contra acestor oligarhi care vor să confiște total viitorul țării noastre".

"Se pare că cineva chiar și-a propus să ne scoată din Uniunea Europeană. Pro România va lupta cu toate puterile contra acestor oligarhi care vor să confiște total viitorul țării noastre!", a punctat Victor Ponta.

Presa centrală a relatat, sâmbătă, că ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și-ar fi depus demisia din funcție.

Întrebată, la un post de televiziune, dacă poate confirma această informație, Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene, a precizat: "Din câte înțeleg, s-a produs această demisie a domnului Negrescu".

Ea a comentat că, "probabil, ceea ce l-a determinat să recurgă la acest gest a fost ceva de natură personală".

Mai mult, întrebată ce se va întâmpla cu acest portofoliu, în condițiile în care mai sunt mai puțin de două luni până când România va prelua președinția semestrială rotativă a Consiliului UE, Rovana Plumb a răspuns: "Vom vedea ce decizie va lua doamna prim-ministru în perioada imediat următoare, dar vă asigur că suntem pregătiți pentru preluarea președinției".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2083 secunde