Victor Ponta, avertisment de la Constanța: Mii de oameni din structurile locale nu vor avea bani de salarii

868
Victor Ponta, avertisment de la Constanța: Mii de oameni din structurile locale nu vor avea bani de salarii - congresproromania-1535124136.jpg
Conducerea Pro România a avut, recent, la Constanța, prima reuniune la nivel național cu toți coordonatorii județeni, în care s-a stabilit data congresului în 20-21 octombrie, când va fi aleasă conducerea partidului și vor fi desemnați candidații la europarlamentare.

Potrivit reprezentanților Pro România, întâlnirea de la Constanța a avut ca scop stabilirea principalelor direcții strategice și linii de acțiune la nivel local și național ale partidului.

"Îmi doresc să construim împreună Pro România ca o alternativă serioasă la modul precar și deficitar în care au ajuns partidele tradiționale să facă politică. Trebuie să readucem decența, competența și profesionalismul în viața publică și să le arătăm oamenilor că suntem pregătiți și avem proiecte și soluții concrete la problemele cu care se confruntă", a declarat liderul Pro România, Victor Ponta.

Până la congres, Pro România își propune definitivarea structurilor din teritoriu și organizarea a cel puțin opt întâlniri regionale în care reprezentanții conducerii centrale vor avea discuții și consultări cu membrii și simpatizanții partidului.

"De asemenea, Pro România își propune să inițieze o dezbatere amplă la care să participe mediul de afaceri, societatea civilă, structurile sindicale și mediul universitar pentru realizarea și promovarea unui set de măsuri socio-economice urgente care se impun pentru a evita dezastrul spre care România se îndreaptă din cauza iresponsabilității lui Liviu Dragnea și a incompetenței guvernului Dăncilă. Toate aceste proiecte concrete vor fi reunite sub forma unei Agende de Bună Guvernare", au mai spus cei de la Pro România.

"Nu s-au alocat deloc resurse pentru autoritățile locale"

Pe de altă parte, aflat la Constanța, liderul Partidului Pro România, Victor Ponta, a vorbit și despre rectificarea bugetară aprobată de Guvern. În opinia sa, aceasta nu va asigura surse de finanțare pentru administrațiile locale și pentru proiectele locale sau naționale, de investiții și, totodată, va lăsa Trezoreria statului fără o rezervă strategică.

"Noi ne-am uitat cu ochii unor oameni care am făcut rectificări bugetare și vreau să vă spun două lucruri pe care încercăm să le ridicăm ca probleme în Parlament. În primul rând, nu s-au alocat deloc resurse pentru autoritățile locale în ceea ce privește acoperirea cheltuielilor structurilor aflate în subordinea autorităților locale. O să avem în septembrie mii de oameni care lucrează în structurile locale și care nu au bani de salarii. Evident, nu s-a alocat niciun leu pentru niciunul din proiectele locale sau naționale. Și s-a întâmplat un lucru care nu s-a mai întâmplat nici în perioada crizei din 2010. Se prevede în ordonanța de rectificare ca Guvernul să ia bani din Trezorerie, acea rezervă care - pentru toți cei care știu ce înseamnă guvernare - sunt banii aceia pe care îi ții, ești obligat de altfel să-i ții pentru situații de criză, să îți acopere 3-4 luni de importuri sau să-ți acopere plata datoriei", a explicat Victor Ponta.

Liderul Pro România a mai declarat că în lipsa rezervei bugetare din Trezorerie, Guvernul va fi nevoit să încheie un nou acord de împrumut cu FMI în cazuri de criză financiară și că oricum, în momentul de față, România are cele mai mari dobânzi la împrumuturi pe piețele financiare din Uniunea Europeană.

"Cred că orice om normal are sau încearcă să pună niște bani deoparte pentru o situație de criză. Statul român are acești bani puși deoparte încă din perioada privatizărilor, din 2007-2008; nimeni nu a intrat peste ei, nici Guvernul Boc, Guvernul Ponta cu atât mai puțin. Este prima dată când se întâmplă acest lucru și vreau să vă spun ce va însemna acest lucru, pentru că lumea zice: bun, dacă sunt niște bani puși deoparte pentru niște situații foarte grave și îi ia acum guvernul, asta e. Nu e ‘asta e’! Înseamnă că în situații extrem de dificile Guvernul României va fi în incapacitate de plată și va trebui să găsească urgent pe cineva, FMI, altcineva care să-i dea bani și înseamnă că deja de azi, când vorbim, România este țara din UE care se împrumută cel mai scump. Mai scump și decât Grecia. Am văzut acum datele de la începutul lunii august, este prima dată când Grecia nu mai este țara care se împrumută cel mai scump, ci România este. Asta înseamnă că o să plătim cu toții din buzunar. Vreau să spun foarte clar, fără să intru în multe detalii, o să ne îndreptăm spre un faliment și problema cu acest faliment este cine va plăti nota de plată, cine va fi la guvernare să plătească acest lucru", a spus Victor Ponta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3297 secunde