Vești bune pentru constănțeni! Aleșii locali au stabilit prețul gigacaloriei în sezonul de iarnă 2017-2018

1255
4
Vești bune pentru constănțeni! Aleșii locali au stabilit prețul gigacaloriei în sezonul de iarnă 2017-2018 - fond-1509464811.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii octombrie. La întâlnire au fost prezenți, inițial, 25 de aleși locali, însă, la final, au mai rămas doar 13, cei de la PNL și PMP părăsind sala, cu toate că mai erau de votat unele proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi suplimentară. 


În timp ce liberalii au invocat că nu sunt de acord să voteze proiecte fără să fie informați în comisii despre ele, aleșii de la PMP și-au luat tălpășița fără niciun fel de explicație. 


Revenind la ordinea de zi, consilierii locali au votat mai multe proiecte de hotărâre, printre acestea fiind și cel care vizează stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice în sezonul rece 2017-2018 în municipiul Constanța. În consecință, anul acesta, constănțenii abonați la RADET vor plăti 214,96 lei/Mwh, echivalentul a 250 de lei/Gcal. Cu alte cuvinte, așa cum a menționat și primarul Decebal Făgădău, nu se schimbă nimic față de iarna trecută.


De asemenea, aleșii au trebuit să stabilească valoarea tranșei tichetelor valorice pentru anul 2018, respectiv a tichetelor care se acordă în cadrul programului "Respect". 


În acest context, edilul Decebal Făgădău a spus că ia în calcul ca valoarea tichetelor să crească, la anul, în momentul în care se va cunoaște cu exactitate bugetul, însă, pentru moment, valoarea tichetelor va rămâne la 40 lei. Primarul a mai adăugat că tichetele vor fi distribuite, și în 2018, tot de opt ori pe an. La acest proiect, liberalii au votat împotrivă, pe motiv că nu vor să susțină pomenile.


Un alt proiect a făcut referire la numărul și cuantumul burselor aferente semestrului I al anului școlar 2017-2018 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat. Astfel, bursa socială va crește de la 150 lei la 200 lei, la fel ca și cea de studiu. Totodată, bursa de merit este 50 lei, iar cea de performanță 300 lei. 


În cadrul ședinței de ieri a mai fost votat favorabil proiectul care viza alocarea unei sume din bugetul local pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor principali constănțeni din cadrul Clubului Sportiv "Farul" Constanța și de la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța care au obținut performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale din prima parte a anului 2017. 


Totodată, a trecut și proiectul privind aprobarea funcționării adăpostului pentru situații de urgență în perioada sezonului rece, în incinta clubului pentru pensionari din Constanța, șos. Mangaliei nr. 86A.


Nici cei care își neglijează proprietățile nu au fost uitați, astfel că reprezentanții Consiliului Local Constanța au decis ca aceștia să plătească impozite mai mari. Drept urmare, au fost aprobate trei proiecte prin care se va majora cu 500% impozitul pe clădiri. Unul face referire la clădirea situată în municipiul Constanța, B-dul 1 Mai nr. 75, proprietatea lui Cristian Tudoran, Alexandru Velicu și Elena Velicu, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.


Cel de-al doilea proiect vizează clă-direa situată în municipiul Constanța, str. Panait Moșoiu nr. 3, proprietatea lui Gheorghe Despina, iar al treilea proiect face referire la clădirea situată în municipiul Constanța, str. Spiru Haret nr. 23, proprietatea lui Marian Porumbă și Petra Isabela Porumbă.


Alte proiecte care au trecut de votul aleșilor au făcut referire la încheierea unor contracte de consultanță/asistență/reprezentare juridică în vederea apărării intereselor municipiului Constanța prin primar, primarului municipiului Constanța, ale Consiliului local al municipiului Constanța, precum și ale Comisiei locale de aplicare a Legii nr. 18/1991 în fața instanțelor de judecată, având ca obiect legile proprietății, contestații la executare și alte acțiuni similare obiectului contractului.


Comentează știrea

mr.Anaconda
1 noiembrie 2017
alesii locali???

Normal ca trebuie sa paraseasca sala de sedinte cei de la PNL si PMP, ca-i doare in "BANANA" de constanteni. In loc sa caute solutii sa avem un trai mai bun,ei fug. Asa ne trebuie, cand mergem la votare sa fugim si noi de ei. Sincer. Sunt cei mai nesimtiti alesi. Vai de capul nostru!

nicu
1 noiembrie 2017
alesii cui?

Aleșii locali au stabilit prețul gigacaloriei? Nu alesii trebuie sa stabileasca pretul ci piata. Primaria sa subventioneze mai bine montarea de centrale pe gaz si in cativa ani nu vor mai trebui sa suventioneze nimic pentru ca RADETul va fi mort.

Dragnea
1 noiembrie 2017
La pușcărie cu penalii din primărie

La Navodari este 120 lei gigacaloria bineînțeles subvenționată.

Beria
1 noiembrie 2017
Primar anti-constanteni

Fagadau a fost si a ramas locotenentul lui Mazare.El continua "afacerile" derulate de trio-ul Mazare,Constantinescu, Strudinschi.Daca tine cont de parerea constantenilor anfelopa toate blocurile din Constanta,dandu-le si o alta culoare(fata) si apoi ii incuraja sa renunte la RADET.Lui ii convine sa plateasca din taxele constantenilor afacerile lui &fagmiliei sale.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 31 Octombrie 2017
Stire din Eveniment : Exerciții de alarmare în Constanța
Joi, 26 Octombrie 2017
Stire din Social : RADET dă drumul la căldură
Pagina a fost generata in 0.5294 secunde