Veste proastă pentru bugetari: Guvernul îngheață salariile angajaților la stat. Cine scapă

509
1
Veste proastă pentru bugetari: Guvernul îngheață salariile angajaților la stat. Cine scapă - 13815098492699017610272667027351-1418296977.jpg

Articole de la același autor

Salariile bugetarilor de anul viitor vor fi înghețate la nivelul de la finele acestui an, exceptați urmând să fie profesorii, ale căror salarii vor fi majorate în două tranșe, cu "până la 5%" din martie și tot cu "până la 5%" din septembrie, dar în anumite condiții, și angajații din sănătate.

Valoarea de referință din Legea salarizării bugetarilor, pe baza cărora sunt calculate acestora, va fi înghețată și anul viitor la 600 lei, relevă un proiect de ordonanță de urgență obținut de Mediafax.

"Se impune promovarea unor măsuri legislative prin care să se prevadă modalitatea de stabilire a salariilor personalului din sectorul bugetar în anul 2015, precum și prelungirea în anul 2015 a unor măsuri bugetare care să conducă la utilizarea fondurilor publice de o manieră echilibrată și în concordanță cu plafoanele de cheltuieli prevăzute în Strategia fiscal-bugetară. Din totalul personalului plătit din fonduri publice, personalul didactic din învățământul preuniversitar și universitar reprezintă circa 28%. Având în vedere importanța deosebită a acestui sector în dezvoltarea generală a societății românești, se impune asigurarea unei remunerații mai atractive pentru această categorie de personal. Astfel, o mai bună motivare a acestora ar putea conduce la creșterea performanțelor profesionale și implicit la o mai bună pregătire a elevilor și studenților", afirmă Guvenul în documentul invocat de Mediafax.



Comentează știrea

elena
20 decembrie 2014

Lucru pe calculator, max. 3 ore pe zi, pentru un castig de cel putin 300 de euro lunar, oferta serioasa. Cei interesati trimiteti textul "JOB" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : "Nu am negociat numărul  de portofolii"
Pagina a fost generata in 2.4791 secunde