Veste bună pentru românii din străinătate. Ce a decis Guvernul în privința alegerilor

de Carmen MOCANU Vineri, 13 Septembrie 2019 158
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, că Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care termenul limită pentru înregistrarea cetățenilor români cu drept de vot în străinătate în Registrul electoral, pentru alegerile prezidențiale, va fi extins până la 15 septembrie. 


„Am adoptat măsuri pentru a asigura cetățenilor români din Diaspora dreptul la vot și o mai bună organizare a alegerilor care vor avea loc în această toamnă. Am modificat termenul limită pentru înregistrarea cetățenilor români cu drept de vot în străinătate ca alegători prin corespondență, respectiv ca alegător la o secție de votare organizată în străinătate. Acest termen va fi extins până la 15 septembrie, pentru a da posibilitatea cât mai multor români din afara granițelor țării să se înscrie în Registrul electoral pentru alegerile prezidențiale din acest an“, a spus Viorica Dăncilă. 


Ea a adăugat că, pentru o bună organizare a scrutinului din această toamnă, ordonanța de urgență care a fost adoptată pe acest subiect include și măsuri privind desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate, atribuțiile acestora și asigurarea cadrului legal pentru plata tuturor indemnizațiilor membrilor birourilor de votare.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică

Ultima oră

Titlurile zilei