Veste bună pentru cei care accesează fonduri europene. A început procesul de simplificare

285
Veste bună pentru cei care accesează fonduri europene.  A început procesul de simplificare - accesarefondurieuropenecorinacre-1499874278.jpg

Articole de la același autor

 Accesul la fondurile europene va fi simplificat, deoarece Comisia Europeană vrea să profite de ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar pentru a revitaliza economia. 


În acest context, comisarul pentru Politica Regională, Corina Crețu, a anunțat, ieri, că la anul, bugetul va fi mult mai flexibil. Pe de altă parte, la preluarea mandatului, Corina Crețu a luat decizia înființării unui grup de specialiști care să simplifice tot acest hățiș de regulamente. 


"În prezent, ghidurile și procedurile de accesare a fondurilor structurale europene au ajuns să depășească 5.000 de pagini. Sunt greu de urmărit și de pus în aplicare, astfel că îngreunează în mod serios gradul de absorbție în statele membre. Nu pot accepta ideea că fondurile UE nu pot fi folosite pentru că există dificultăți legislative sau administrative care descurajează tinerii, întreprinderile mici și mijlocii, ONG-urile să încerce măcar să aplice pentru fonduri. Am devenit din ce în ce mai complicați de câte ori vorbeam de simplificare. Ieșirea Marii Britanii din UE ar putea constitui un bun prilej pentru reformarea sistemului care va dinamiza economia europeană", a explicat Corina Crețu. 


În altă ordine de idei, în paralel cu simplificarea regulilor, oficialii europeni au și dificila sarcină să se asigure că mai puține constrângeri nu vor da naștere la abuzuri, astfel că instituțiile de control vor trebui întărite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.407 secunde