Verdictul la Codul de procedură penală, amânat de CCR pentru septembrie

316

Articole de la același autor

Curtea Constituțională a decis, ieri, să amâne luarea unei decizii cu privire la sesizările formulate de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) și de către PNL și USR asupra Legii de modificare a Codului de procedură penală, aprobată de majoritatea PSD-ALDE-UDMR, după ce a fost creionată în Comisia Iordache.


Săptămâna trecută, Curtea Constituțională a respins o nouă sesizare a președintelui Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. 


De asemenea, Legea a fost respinsă de trei ori de Parlament în forma trimisă de șeful statului la reexaminare.


În plus, Comisia de la Veneția a emis, zilele trecute, o opinie preliminară în legătură cu modificările la cele trei legi ale justiției din România, formulând o serie de recomandări, între care menținerea rolului președintelui și al CSM în numirea/revocarea procurorilor de rang înalt, renunțarea la schema de pensionare anticipată a procurorilor, eliminarea sau redefinirea prevederilor care le permit procurorilor șefi să invalideze, ca neîntemeiate, soluțiile procurorilor. Experții Comisiei de la Veneția consideră că noile prevederi ar putea conduce la o presiune excesivă asupra judecătorilor și procurorilor, subminând independența sistemului judiciar și a membrilor săi.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0797 secunde