USR vrea organizarea referendumului "Fără penali în funcții publice" odată cu alegerile locale

162
USR vrea organizarea referendumului
Președintele USR, Dan Barna, a solicitat, luni, în Camera Deputaților, organizarea referendumului "Fără penali în funcții publice" odată cu alegerile locale din septembrie, deoarece, după ce va fi votată inițiativa, Guvernul va trebui să organizeze referendumul pentru revizuirea Constituției în luna august, iar astfel "va pica", conform Digi24.


"Înțeleg, domnule președinte al PSD, că încercați să faceți în așa fel încât referendumul pentru «Fără Penali» să fie programat cândva prin luna august. Probabil v-a zis cineva că astfel sunt șanse să pice. Nu fiți Dragnea, domnule Ciolacu! Nu vă jucați cu voința poporului. S-au mai jucat și alții și când au tras linie n-a ieșit bine. Dacă v-ați gândit că oamenii vor fi demobilizați în august, vă asigur că vă înșelați. Oameni nu sunt mai toleranți la hoție dacă e cald afară.


Suntem în pandemie și oamenii nu trebuie să își asume riscuri care pot fi lesne evitate. Cum? Simplu. Programând referendumul în aceeași zi cu alegerile locale. Cheltuim mai puțini bani, știm deja că oamenii vor veni la vot. Scutim statul de eforturi suplimentare. Nu există moment mai bun să dăm un semnal penalilor cu vise de mărire decât alegerile", a declarat deputatul USR Dan Barna.


Acesta i-a adresat solicitarea și premierului Ludovic Orban, aflat la "Ora premierului" în Parlament.


"Ar fi o reparație morală față de oamenii care au semnat pentru ea. Noi n-am uitat cum unii dintre primarii dumneavoastră au făcut tot ce le-a stat în putință ca să nu valideze acele semnături. Nu v-am cerut nimic atunci, dar o fac acum. Arătați-ne că într-adevăr vreți să mergem pe alt drum. Arătați-le românilor că PNL vrea într-adevăr o Românie mai bună decât până acum. Arătați-ne azi că PNL nu e partidul sub guvernarea căruia se dau șpăgi de peste 700.000 de euro unui funcționar public a cărui datorie era să protejeze populația. Arătați-ne că la UNIFARM a fost vorba despre un accident, despre o întâmplare pe care nici dumneavoastră, nici partidul dumneavoastră nu și-o mai doresc", a spus Dan Barna.


În cazul organizării referendumului «Fără penali în funcții publice» pentru modificarea Constituției, separat de orice alte alegeri, nu vom putea utiliza SIMPV, sistemul anti-furt, în secțiile de votare, dacă nu se modifică legea între timp.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6989 secunde