USR-PLUS va anunța în zilele următoare propunerile pentru prezidențiale și premier

136
USR-PLUS va anunța în zilele următoare propunerile pentru prezidențiale și premier - barnaciolos-1561213538.jpg
USR și PLUS poartă negocieri pentru desemnarea candidatului la prezidențiale sau pentru funcția de premier, președinții celor două partide sunt în discuții, dar o decizie în acest sens va fi luată în zilele următoare, a afirmat sâmbătă președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna. 


"Este o decizie care e încă în analiză va fi evident de la USR sau de la PLUS, dar nu am hotărât încă cum va arăta, însă vorbim de un tandem - candidat la prezidențiale și propunere de premier, tocmai pentru a da credibilitate acestei oferte care pe 26 mai a fost semnificativ susținută de români. USR-PLUS suntem o alianță care foarte probabil va guverna în 2020, primul pas sunt prezidențialele - o să stabilim în zilele următoare cum va arăta acest tandem. În momentul de față, discuția este în zona care partid oferă candidatul pentru prezidențiale, care partid oferă candidatul pentru premier. Președinții celor două partide sunt evident în discuții. În zilele următoare vom decide cum va arăta propunere de echipă pentru viitorul României. (...) Deocamdată discutăm de cât de larg să fie următorul pas al acordului nostru, introducem toate cele trei runde electorale următoare - prezidențiale, locale și parlamentare sau mergem pe același mecanism de a discuta despre următorul pas și decidem doar pentru prezidențiale în acest moment. Sunt mai multe scenarii pe care lucrăm, dar nu avem o decizie definită", a declarat Dan Barna, la finalul Comitetul Politic al USR. 


El a adăugat că "USR consideră că alianța trebuie să continue într-o logică a unei proporționalități și a unui echilibru prin care pe de o parte, să răspundă nevoii de motivare și a membrilor USR și a celor din PLUS și, în egală măsură, să creeze o perspectivă credibilă pentru electorat". 


Întrebat dacă în negocierile interne din Alianță se ia în calcul o eventuală înțelegere și cu PNL pentru alegerile locale, el a negat. "În ceea ce am discutat noi în cadrul acestei formule de negociere nu am abordat subiectul vreunei alianțe cu PNL. E previzibil ca după alegeri vor fi necesare astfel de lucruri, însă deocamdată trebuie să clarificăm modalitatea de funcționare a Alianței, după care vom vedea pe niște mecanisme mai degrabă de autonomie locală. Acolo unde filialele noastre USR-PLUS în context consideră necesar un acord pentru candidat unic ... nu va fi de la nivelul centrului o dispoziție de aliniere pe acest subiect", a răspuns Dan Barna. 


La reuniunea de sâmbătă, USR urmează să adopte un cod de conduită, care potrivit lui Dan Barna "ține de definirea elementelor de conflict de interese, de poziționare în partid, de transmiterea mesajelor publice". 


"Un cod de conduită este un cadru de reguli pe care de comun acord îl agreem, prin votul de astăzi, dacă va fi adoptat, care nu vorbește de cenzură, dar vorbește de niște limite și reguli prin care un grup de oameni care vor să salveze România pot să meargă mai departe umăr la umăr în acest proces. (...) Au fost și colegi care au exagerat cu libertatea de comunicare publică a unor elemente și mai ales cu modul în care au făcut-o", a menționat liderul USR. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.845 secunde