USR lansează un site special pentru candidații înscriși la europarlamentare

413
USR lansează un site special pentru candidații înscriși la europarlamentare - usrlanseaza-1539967115.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Salvați România anunță lansarea unui site unde cetățenii îi vor putea cunoaște pe cei 85 de membri USR care s-au înscris în cursa internă pentru alegerile europarlamentare din 2019.

"Cine sunt ei, ce studii au, care sunt motivațiile lor, ce vor să schimbe la Bruxelles sunt doar câteva dintre informațiile pe care viitorii alegători le pot afla de pe site-ul www.usr.ro/euro. Cei mai mulți dintre candidați nu au mai făcut politică până acum, însă toți au făcut pasul spre USR când au simțit că este necesară implicarea personală pentru a aduce schimbarea în politica românească", informează USR, prin intermediul unui comunicat.

Campania internă pentru alegerea candidaților a început pe 1 octombrie și au fost organizate deja peste zece dezbateri, inclusiv unele publice la Sibiu, Satu Mare, București. Campania va culmina cu o dezbatere finală ce va avea loc pe 17 noiembrie și la care sunt invitați toți candidații. Procesul de votare va debuta în data de 22 noiembrie și se va încheia în data de 29 noiembrie.

"Până la sfârșitul lunii noiembrie vrem să facem un spectacol al democrației în care să arătăm candidații tuturor celor care ne vor da votul de încredere în 2019. Vom continua să fim cel mai transparent partid, atât prin acțiunile sale, dar și prin deciziile pe care le luăm în interiorul partidului. Toți sunt candidați bine pregătiți și determinați să ducă la Parlamentul European reforma schimbării pe care USR a adus-o în România", a precizat președintele Uniunii, Dan Barna, citat de Agerpres.

USR a menționat că este primul partid din România care își va alege candidații la europarlamentare printr-un proces de tip "primaries", adică prin votul tuturor celor peste 5.300 membri. Votul se va desfășura printr-un sistem electronic, online, securizat și verificabil, a menționat aceeași sursă. Lista finală a candidaților USR pentru alegerile europarlamentare va avea maximul legal de 43 de poziții.

Fiecare membru va putea să aleagă șapte candidați și să le acorde puncte în ordinea preferințelor: candidatul cel mai bine plasat va primi nouă puncte, cel de pe locul doi va primi șapte puncte și următorii candidați vor primi cinci, patru, trei, două, respectiv un punct. Pentru fiecare candidat se va face suma tuturor punctajelor primite pe buletinele de vot. Candidații vor fi ordonați conform sumelor punctajelor primite, mai reiese din comunicat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2855 secunde