USR avertizează că ANI nu verifică averea lui Liviu Dragnea

286
USR avertizează că ANI nu verifică averea lui Liviu Dragnea - liviudragnea1-1533832524.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Salvați România susține că Agenția Națională de Integritate nu a finalizat cercetările în ceea ce privește averea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, deși USR a depus o sesizare în acest sens în urmă cu un an de zile.


"Deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost la sediul Agenției Naționale de Integritate pentru a afla care este stadiul sesizării pe care a făcut-o în urmă cu un an de zile cu privire la averea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Din păcate, în ciuda multiplelor investigații jurnalistice și a întrebărilor ridicate în spațiul public, ANI nu a cercetat averea uriașă pe care Liviu Dragnea nu o poate justifica din veniturile câștigate din poziții de înaltă demnitate publică", se arată într-un comunicat al USR.


USR precizează că sesizarea ANI cu privire la averea lui Liviu Dragnea a fost depusă în data de 2 august 2017.


"Cu regret am constatat, în urma discuției cu directorul Departamentului Juridic al ANI, că nu există un termen rezonabil pentru soluționarea unei sesizări către această instituție. Mi-a fost dat un exemplu halucinant cu privire la un alt înalt funcționar public cu care ANI se judecă de opt ani. Mai mult ca niciodată este important ca românii să semneze inițiativa «Fără Penali» în funcții publice! Într-o țară normală, Dragnea nu ar fi putut fi angajat nici portar la ANI, deoarece pentru această slujbă se cere un cazier nepătat", a declarat deputatul Emanuel Ungureanu.


Totodată, USR consideră că simpla suspiciune ce planează asupra unui înalt demnitar al statului român poate provoca "daune considerabile" asupra instituțiilor pe care acesta le reprezintă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5518 secunde