USR a reclamat-o pe Grapini la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

336
USR a reclamat-o pe Grapini la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării - usrreclamatiemariagrapini-1533915916.jpg

Articole de la același autor

USR Diaspora a sesizat, zilele trecute, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la mesajul distribuit pe Facebook de europarlamentarul Maria Grapini referitor la românii din afara granițelor țării care participă la mitingul din 10 august.


"Afirmațiile publice emise de Maria Grapini, o persoană cunoscută la nivel național și internațional și care exercită puterea publică, au efectul de a umili și demoraliza pe cei vizați. Mai mult, faptul că o persoană publică folosește exprimări atât de jignitoare asupra unei întregi comunități, doar pe baza convingerilor politice, induce publicului că un comportament jignitor față de românii din diaspora este legitim și justificabil din moment ce este susținut de un funcționar public de rang înalt", se arată în sesizarea USR Diaspora, potrivit unui comunicat transmis redacției.


Uniunea Salvați România consideră că insultarea comunității românești din afara țării este un gest absolut incalificabil, indiferent de împrejurări, dar mai ales ținând cont de standarde morale pe care le impune funcția publică.


"În 1990, Ion Iliescu îi numea golani pe protestatarii din Piața Universității. Au trecut 28 de ani și limbajul multor politicieni români nu s-a îmbunătățit, mai ales atunci când sunt criticați. Reprezentanții poporului într-o democrație ar trebui să întruchipeze repere morale ale societății și să pună interesele cetățenilor mai presus de cele politice. Derapajele majore, precum cel al doamnei Maria Grapini, trebuie sancționate pentru a ne asigura că societatea noastră evoluează", afirmă Emanuel Stoica, președintele USR Diaspora, citat în comunicat.


Concret, USR Diaspora solicită CNCD să analizeze de urgență sesizarea și să o sancționeze pe Maria Grapini pentru discriminare și hărțuire. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4126 secunde