USR a inițiat un proiect de lege care interzice parlamentarilor să-și mărească salariile

402
USR a inițiat un proiect de lege care interzice parlamentarilor să-și mărească salariile - usrproiectlege-1520264692.jpg
USR a depus un proiect de lege care interzice parlamentarilor să-și mărească propriile salarii, astfel încât orice majorare a indemnizațiilor să se aplice odată cu un nou mandat al celor două Camere ale Parlamentului.

"Proiectul de Lege pentru modificarea art. 42, alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor prevede, în esență, că modificările făcute coeficienților de stabilire a indemnizațiilor lunare se vor aplica doar odată cu începutul unui nou mandat al celor două camere ale Parlamentului. Astfel, orice majorare a indemnizației va fi valabilă doar pentru viitorul Parlament, iar parlamentarii nu vor mai putea să voteze creșterea indemnizațiilor proprii", se arată într-un comunicat al USR.

Inițiatorii proiectului legislativ sunt deputații USR Adrian Prisnel și Cristian Seidler.

"Consider că este imoral ca parlamentarii să-și legifereze drepturi speciale. Dreptul parlamentarilor de a-și vota propriile salarii este un privilegiu în raport cu celelalte categorii de salariați care nu pot decide asupra propriilor venituri. Faptul că aceștia votează majorările de salarii de care vor beneficia ei înșiși este privit drept un conflict de interes. Această percepție reprezintă și una dintre cauzele pentru care Parlamentul României este o instituție în care cetățenii au foarte puțină încredere. Un vot pentru acest proiect ar fi o dovadă că parlamentarii au înțeles mesajul societății: nu vă mai votați privilegii", a transmis deputatul Adrian Prisnel, potrivit documentului citat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5253 secunde