USR a depus la CCR sesizările privind legile Justiției

de Cuget Liber Marţi, 23 Ianuarie 2018 155
USR a depus, ieri, la Curtea Constituțională, sesizările în privința proiectelor de modificare a legilor Justiției, acestea fiind semnate de toți cei 27 de deputați ai partidului, 16 deputați PMP, patru independenți și trei deputați PNL.

Potrivit unui comunicat de presă, reprezentanții USR susțin că juriștii partidului au găsit noi motive de neconstituționalitate față de sesizările deja depuse la CCR de ÎCCJ și PNL pe legile Justiției. De exemplu, ÎCCJ nu a invocat în sesizare motive extrinseci, de procedură, ci s-a limitat la atacarea unor articole individuale, în timp ce USR a arătat în sesizare că cele trei proiecte de modificare a legilor justiției au fost adoptate cu încălcarea principiului bicameralismului și principiului respectării legii, precum și cu încălcarea ordinii de sesizare a Camerelor Parlamentului. De asemenea, potrivit președintelui USR, Dan Barna, juriștii formațiunii politice au arătat în sesizare că proiectele încălcă obligațiile rezultate din aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene.

Sesizările USR au fost finalizate încă de la finalul anului trecut, dar nu au fost depuse deoarece nu avea numărul necesar de semnături (50 de deputați sau 25 de senatori).

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei