Un europarlamentar PSD propune amenzi de 15.000 de euro pentru protestatarii agresivi

163
Un europarlamentar PSD propune amenzi de 15.000 de euro pentru protestatarii agresivi - protest17966500-1534515754.jpg
Un europarlamentar PSD propune amenzi mai mari pentru protestatarii agresivi. Ioan Mircea Pașcu este politicianul, fost ministru al apărării, care le cere colegilor de partid să redacteze și să depună în toamnă un proiect de lege prin care să crească amenzile pentru cei care protestează violent.


Ioan Mircea Pașcu dă exemplu Franța, unde ultrajul, atacarea unui agent de poliție se pedepsește cu amendă de până la 15.000 de euro, iar autorul riscă până la 12 luni de închisoare.


Numai că Mircea Pașcu nu se referă la ultraj în general, ci face trimitere exclusiv la violențe.


Reprezentantul PSD spune pe pagina sa de Facebook că cine nu își permite să plătească astfel de amenzi, ar trebui să stea acasă ori "să se abțină de la violențe".


"Cum arătam, în Franța amenda este de 15.000 euro iar termenul de închisoare, de 12 luni pentru ultragierea unui agent. Poate introduce cineva repede, la începutul sesiunii parlamentare din toamna asta, un asemenea text (sumele pot fi calculate, desigur, în lei), ca să existe mai multă claritate la "protestele viitoare", că așa sugerează chiar unii dintre adepții protestelor!?", a scris europarlamentarul PSD pe pagina de Facebook.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4588 secunde