UDTR dă startul Festivalului Cultural-Sportiv al Tineretului. Ce acțiuni vor avea loc

600
UDTR dă startul Festivalului Cultural-Sportiv al Tineretului. Ce acțiuni vor avea loc - udtrafisziuatineretului-1526572788.jpg
Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) organizează cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Cultural-Sportiv al Tineretului. Acțiunea are loc în perioada 17-19 mai, la Constanța și București. 


Manifestările din cadrul festivalului vor debuta vineri, 18 mai, ora 19.00, la Constanța, cu simpozionul, "19 mai - Sărbătoarea Tineretului și Sportului", organizat de Comisia de Tineret a UDTR. 


"Simpozionul este dedicat memoriei lui Mustafa Kemal Atatürk, întemeietorul Turciei moderne care a transformat, în 1938, ziua de 19 mai în sărbătoare națională, dăruind-o tinerilor, în amintirea bătăliei de la Samsun, din 1919", a declarat președintele Comisiei de Tineret a UDTR, Harun Osman. 


Ulterior, sâmbătă, 19 mai, tinerii etnici turci din Constanța sunt invitați să ia parte la întreceri sportive care se vor desfășura, începând cu ora 10.00, pe terenul de sport al Universității "Ovidius" - zona Campus. Vor avea loc mini-campionate de fotbal și badminton, dar și meciuri de volei și baschet. 


Pe de altă parte, în cadrul acestui festival, ieri, la Centrul Național de Artă Tinerimea Română din București, a avut loc vernisajul unei expoziții de pictură cu lucrări semnate de Ainur Ablai și un spectacol susținut de Denis Done, Elmas Mehmet, Indira Nezami și Ștefania Șirin Narenji. Evenimentul a fost organizat de Comisia de Tineret a filialei UDTR din București și a fost coordonat de Hayat Memiș. 


La manifestările organizate de tinerii etnici turci la Constanța, sunt așteptați să participe președintele UDTR, Fedbi Osman, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, subprefectul Levent Accoium, muftiul Iusuf Muurat și Uygar Mustafa Sertel, consulul General al Republicii Turcia la Constanța, în timp ce, în Capitală, sunt invitați să ia parte președintele filialei UDTR București, Șemsi Turhan, și Ambasadorul Republicii Turcia în România, Osman Koray Ertaș. 


Ziua Tineretului și Sportului se sărbătorește anual în data de 19 mai atât în Republica Turcia, cât și în cadrul reprezentanțelor diplomatice din străinătate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7325 secunde