UDTR a organizat prima tabără de limbă maternă. Olimpicii au avut prioritate

420

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a organizat, în perioada 16-21 iulie, la Balvanyos, județul Covasna, prima tabără de limba maternă din acest an, destinată elevilor. În tabără au plecat 53 de elevi din județul Constanța care studiază limba turcă maternă și care s-au clasat pe primele locuri la olimpiadele școlare de limba turcă și religie islamică.

"Activitățile din această tabără s-au axat în principal pe dezvoltarea abilităților de comunicare în limba turcă, dar și pe păstrarea tradițiilor, elevii fiind antrenați să învețe un dans tradițional turcesc. Nu au lipsit nici activitățile distractiv-educative în care elevii au vizitat localitățile Covasna, Târgu Secuiesc, Tușnad, Lacul Sfânta Ana, Salina Praid și și-au consumat adrenalina în parcurile de aventură", a declarat președintele comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, coordonatorul taberei.

Elevii au fost impresionați de programul atractiv al taberei și și-au exprimat opiniile pe rețelele de socializare.

"După un amalgam de sentimente, trăiri și emoții în cadrul Olimpiadei de Limba Turcă, unde majoritatea am fost nevoiți să facem dovada apartenenței etnice prin felul corect de a vorbi, a citi și a reuși să compunem coerent, am ajuns cu bine în tabăra de la Balvanyos. Dacă în timpul olimpiadei am încercat să captăm atenția profesorului care citește lucrarea și să fim turci în adevăratul sens al cuvântului, acum, vreau să mulțumesc organizatorilor pentru așa o răsplată. Aceasta poate părea o recompensă mică, însă importantă pentru noi, întrucât astfel putem vedea cât de apreciate sunt roadele muncii noastre. Încă o dată mulțumim și îi apreciem pe organizatori pentru toate cele dăruite, în timpul acestei săptămâni și pentru faptul că s-au gândit la noi", a spus Guneș Berkant, elev la Liceul Teoretic "Ovidius", câștigătorul premiului I la faza națională a olimpiadei de limba turcă.

Elevii participanți la tabără au mai avut posibilitatea să se inițieze în tainele olăritului, să prepare turtă dulce în cadrul unui târg meșteșugăresc și să vadă cum decurge viața ciobanilor dintr-o stână. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4475 secunde