UDTR a marcat "Așura", primul eveniment religios din luna Muhharem

327
UDTR a marcat

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a marcat începând cu data de 9 septembrie, prima sărbătoare religioasă din luna Muhharem, "Așura". Evenimentul a fost organizat de comisia de religie a UDTR și s-a desfășurat atât la Constanța, la sediul central al uniunii, cât și la filialele UDTR.


 "Așura" este primul eveniment religios din luna Muhharem, întâia lună a anului islamic. Conform tradiției islamice, în această zi, musulmanii pregătesc desertul "așure" după o rețetă veche, transmisă din generație în generație din care nu lipsesc minim nouă ingrediente: grâul, năutul, caisele uscate, migdalele, nuca, smochinele, alunele, apa de trandafiri și stafidele. "Așura" este o sărbătoare a generozității ce îi apropie pe musulmani și care le reamintește credincioșilor de tragicului eveniment de la Kerbela unde nepotul Profetului, Huseyin, a fost martirizat în a zecea zi a lunii Muharrem. 


Atât la Constanța, cât și la filialele UDTR din București, Mangalia, Medgidia, Cobadin, Tuzla și Cumpăna, membrele UDTR au pregătit cu migală deliciosul desert preparat după rețeta moștenită din generație în generație.


La evenimentul organizat de comisia de religie la Constanța la sfârșitul săptămânii trecute au participat:președintele UDTR, ing. Fedbi Osman, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, președinta comisiei de cultură, Serin Türkoğlu și președintele comisiei de tineret, Harun Osman. Printre invitați s-au numărat: subprefectul județului Constanța, Șenol Ali și secretarul general adj. din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Levent Accoium. 


Acțiunile organizate de comisia de religie a UDTR în luna Muharrem au fost coordonate de vicepreședinta comisiei, prof. Firdes Musledin. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0601 secunde