Traseul banilor alocați de CJC

"Țuțuianu a încercat să subjuge primarii sub condiția alocării de fonduri"

562

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii februarie. Pe ordinea de zi, s-au aflat mai multe proiecte de hotărâre de interes județean, acestea trecând de votul aleșilor. 


În schimb, unul dintre cele mai controversate proiecte ce făcea referire la încetarea aplicării prevederilor Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr. 168/17.08.2016 privind constituirea Comisiei de analiză a solicitărilor unităților administrativ-teritoriale în vederea repartizării sumelor defalcate din unele surse de la bugetul de stat a fost retras de pe ordinea de zi la solicitarea inițiatorului, mai exact a președintelui CJC, Marius Horia Țuțuianu. 
Decizia a venit după ce Partidul Mișcarea Populară, prin președintele Claudiu Iorga Palaz, a transmis public că PMP nu va susține acest proiect. 
"Apreciem că hotărârea nr. 168/17.08.2016 este utilă și ea trebuie să rămână în vigoare pentru o repartizare obiectivă și transparentă a sumelor de bani către primăriile din județul Constanța. Am considerat că este necesar ca poziția noastră față de această hotărâre să fie făcută publică", a declarat Claudiu Iorga Palaz. 
De partea cealaltă, și președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, l-a acuzat pe șeful CJC că intenționează să dicteze singur traseul banilor de la CJC la primăriile din județ. 
"Țuțuianu vrea să pună mâna pe toți banii cuveniți primăriilor din județul Constanța. Copiind modelul mentorilor pesediști din Guvern, în frunte cu premierul Dăncilă, președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, încearcă să bage în buzunarul partidului toți banii publici alocați primăriilor constănțene. Profitând de capcanele ascunse în Legea Bugetului pe 2019, Țuțuianu a încercat să dea o lovitură primarilor constănțeni, vrând să păstreze toți banii alocați de Guvern pentru unitățile administrativ-teritoriale pentru a-i folosi apoi, fără a da socoteală nimănui, doar cum vor dori mușchii dânsului. În ton cu lipsa de transparență a Guvernului, Țuțuianu a vrut să aplice această metodă și la nivelul județului Constanța, încercând să desființeze Comisia de analiză a solicitărilor unităților administrativ-teritoriale în vederea repartizării sumelor defalcate din unele surse de la bugetul de stat. Mai exact, Țuțuianu voia să decidă de unul singur, fără niciun alt criteriu sau argumente, ce primărie să primească bani, cât și când", a transmis liderul liberalilor din Constanța, Bogdan Huțucă. 


El a mai adăugat că, în lipsa comisiei și fără anexa din buget, "Țuțuianu ar fi putut dirija singur-singurel fiecare bănuț, subjugând primarii sub condiția alocării de fonduri". 


"Horia Țuțuianu a încercat astfel să transforme un instrument de finanțare și dezvoltare locală într-o ustensilă pur electorală și de constrângeri politice, mai ales că urmează doi ani cu patru runde de alegeri. Primarii, și așa grav loviți de iresponsabilitatea Guvernului, ar fi primit bani de dezvoltare de la Țuțuianu doar dacă ar fi făcut mătănii în fața sediului PSD, purtând pe brațe «icoana» lui Dragnea, a mai spus deputatul Bogdan Huțucă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3188 secunde