Tunurile pe jandarmi! Românii au uitat de Daddy, cum au uitat să voteze și-n 2016. Ce-or face la anul…

660
Tunurile pe jandarmi! Românii au uitat de Daddy, cum au uitat să voteze și-n 2016. Ce-or face la anul… - protest1-1534165227.jpg
De vineri seară, de când au început protestele anti-guvernamentale inițiate de românii din diaspora, am urmărit cu interes maxim modul de desfășurare a evenimentelor și, așa cum s-a întâmplat și la mitingul împotriva celebrei Ordonanțe 13 pe justiție, am sesizat că, voit ori nu, centrul de greutate al dezbaterilor televizate și al opiniilor din mediul online s-a mutat rapid de pe subiectul central pe unul auxiliar.

Urmăriți cu atenție emisiunile informative și veți vedea că mai mult se vorbește despre jandarmi decât despre Dragnea sau plimbăreața (taman acum) Viorica. Jandarmii au făcut, jandarmii au dres, jandarmii au dat cu pumnul, cu pulanul, cu gaze lacrimogene, au tras cu tunul cu apă.

Sunt ferm convins că vor fi scoși câțiva țapi ispășitori. 2-3 "plotoneri" se vor alege cu sancțiuni pentru exces de zel, vor fi trași de urechi ceva comandanți, vor da cu subsemnatul șefii Jandarmeriei, cei care au dat ordinul de intervenție în forță, poate chiar prefectul de București și cam atât.

Îmi vine greu să cred că ministrului Carmen Dan i se va întâmpla ceva, că se va lăsa cu vreo demitere/demisie. Nu, guvernul (ales legitim!) va merge mai departe, pe principiul "câinii latră, ursul trece".

Media este plină de experți manipulatori, iar românii care au ieșit în stradă nu trebuie să pice în această capcană. Nu jandarmii sunt inamicii, chiar dacă au greșit, au mai și recunoscut erorile, iar parchetul se va pronunța în acest caz. Ținta este guvernarea PSD, penalii din fruntea statului care fac orice pentru a scăpa de pușcărie. Dacă vorbim mai mult de jandarmi uitând de Dragnea, Viorica și compania, n-am făcut nimic!

XXX

Nu în ultimul rând, ca o apreciere personală, nu sunt adeptul maxim al acestor proteste, pentru că, ne place sau nu, acest guvern este unul legitim: aceasta a fost dorința poporului, ca PSD să fie vioara întâi în România. Mulți dintre participanții la proteste (și nu mă refer doar la cele din week-end) nu au fost la alegerile trecute, au desconsiderat votul, lăsând cale liberă PSD-ului către victorie. O victorie zdrobitoare, ale cărei consecințe se văd zilnic și cu ochiul liber.

La anul, sunt alegerile prezidențiale. În 2020, sunt cele parlamentare. Rețineți acești ani, 2019 și 2020, iar atunci când trebuie să votați, nu mai stați în fața televizorului sau cu prietenii la bere… 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.772 secunde