Tudorel Toader a plecat de la Ministerul Justiției, lăsând-o în loc pe Ana Birchall: Am predat dosarul cu problemele justiției

187
Tudorel Toader a plecat de la Ministerul Justiției, lăsând-o în loc pe Ana Birchall: Am predat dosarul cu problemele justiției - anabirchallbiografiecineesteprop-1556190522.jpg
Tudorel Toader i-a preda portofoliulde la Justiție Anei Birchall. După plecarea lui Tudorel Toader procedura de selecție a unui nou procuror general rămâne în aer, joi fiind ultima zi de înscrieri după ce acesta a decis să-i respingă pe toți cei patru candidați și să reia procedura de selecție. Până acum doar doi candidați și-au depus dosarele, iar Ana Birchall trebuie să decidă dacă va continua procedura începută de Toader sau dacă va relua totul de la zero în privința nominalizării noului procuror general. 


"Am predat dosarul cu problemele justiției", a spus Tudorel Toader, după ce i-a predat Anei Birchall portofoliul de la Justiție.

Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader și-a exprimat joi convingerea că Ana Birchall, cea care a preluat interimar conducerea Ministerului Justiției, va continua proiectele pe care el le-a început în timpul mandatului.

"Am avut o discuție prin care am îndeplinit procedura de predare-primire a atribuțiilor ce revin la Ministerul Justiției. În urmă cu doi ani și două luni (...) era procedura exact inversă, eu veneam la Ministerul Justiției și preluam de la domnia sa ceea ce astăzi am predat după doi ani de activitate. (...) A fost o discuție foarte agreabilă, am servit o cafea. (...) Îmi exprim convingerea că va continua ceea ce am dus până în prezent la minister. Sigur, dacă interimatul îi va permite, va veni și cu elemente de noutate", a declarat Toader, la plecarea de la Ministerul Justiției.


Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele de revocare a miniștrilor demisionari de la Justiție, Fonduri Europene și Românii de Pretutindeni, precum și decretele de numire a interimarilor propuși marți de premierul Viorica Dăncilă.

Atfel, Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, este ministrul intermar la Justiție. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5358 secunde