Traian Băsescu: "În turul doi la prezidențiale voi vota cu Iohannis"

395
Traian Băsescu:

Articole de la același autor

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că, în momentul de față, președintele Klaus Iohannis este singurul candidat viabil la alegerile prezidențiale și că îl va vota în al doilea tur de scrutin.


Traian Băsescu a susținut că alți lideri politici, respectiv Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta ori Dacian Cioloș nu au șanse în alegerile prezidențiale.


"Klaus Iohannis are șanse pentru că nu are niciun contracandidat viabil, deocamdată. Discutăm situația la zi. Deși un candidat la prezidențiale nu se face peste noapte. Dragnea nu are nicio șansă, Tăriceanu nu are nicio șansă, Cioloș nu are nicio șansă, cine să mai fie? Ponta n-are, el e făcut să nu aibă noroc în viață, la alegeri. Nu-ți ajunge niciun partid, nu-ți este suficient în România ca să câștigi alegerile. Îți trebuie ceva peste partid. Și alea nu le iei decât dacă ești ceva, dacă reprezinți ceva și pentru alții decât pentru cei din partid. Cei din partid în mod loial te votează, deși cred că Dragnea nu-și ia nici voturile din partid în momentul de față, adică de la electoratul din partid, i-a păcălit. Nu văd decât o soluție în momentul de față, deci avem Klaus Iohannis", a spus Traian Băsescu, duminică seara, la România Tv.


Senatorul PMP consideră că președintele Iohannis reprezintă "un soi de opoziție" la majoritatea formată din PSD și ALDE.

"Față de ce este acum, categoric este singura șansă, pentru că de bine, de rău, mai ține un echilibru, cum se pricepe el, mai întârzie să le facă numirile, mai trimite la CCR, este un soi de opoziție la tăvălugul ăsta care înseamnă PSD cu ALDE", a adăugat Băsescu.


Traian Băsescu a anunțat că PMP va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale va vota cu Klaus Iohannis.


"Pe de altă parte, n-aș vrea să se înțeleagă greșit, PMP va avea, în primul tur, candidat, nu pe mine, că nu mai pot, dar în turul doi categoric că-l voi susține pe Iohannis. Dar cu cine să mă aliez, cu Crin Antonescu, partener de șefie la USL, cu Ponta, alt partener de la USL, cu Dragnea, cu cine, cu Cioloș? Cert este că între partidul lui Dragnea, între alianța PSD - ALDE și președinte, nu poți să nu observi că președintele este o soluție. În turul doi voi vota cu Iohannis, cum am făcut-o și la alegerile trecute. Chiar dacă să nu credeți că uit vreodată că e premierul de la Grivco", a menționat Traian Băsescu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8851 secunde