Traian Băsescu: Eșecul unei moțiuni consolidează PSD-ALDE

705
Traian Băsescu: Eșecul unei moțiuni consolidează PSD-ALDE - traianbasescu2-1559327362.jpg

Articole de la același autor

Președintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, afirmă că PNL, USR și PMP sunt departe de a avea în Parlament numărul de voturi necesar pentru trecerea unei moțiuni de cenzură, chiar și cu voturile UDMR și Pro România, subliniind că eșecul moțiunii ar consolida guvernarea PSD-ALDE.


"Și eu vreau un guvern al opoziției, dar... problema este dacă se poate. Până una alta, avem PNL - USR - PMP care sunt departe de a avea în Parlament numărul de voturi necesar reușitei unei moțiuni de cenzură. Și dacă cele trei partide se înhăitează cu UDMR și PRO România, plus ceva scursură suplimentară adusă de Ponta de la PSD, lucrurile nu vor sta mult mai bine. Sigur, cu acest supliment de voturi moțiunea ar putea să reușească. Problema este cum se va putea guverna într-o astfel de alianță, în condițiile în care UDMR are ca principal mod de parteneriat politic șantajul, iar Pro România minciuna (vezi votul de la alegerea lui Ciolacu)", a scris, vineri, Traian Băsescu pe Facebook.


El a adăugat că se gândește și la faptul că o eventuală moțiune de cenzură ratată va consolida alianța PSD - ALDE la guvernare.


"Pentru a stopa aplicarea Programului de guvernare moșit de Dragnea și pentru a aplica necesarele corecții în economie, președintele Iohannis și PNL - USR - PMP vor, pe bună dreptate, plecarea guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură. Singura problemă este dacă se poate. După succesul PNL și USR- PLUS de la europarlamentare, trebuie exclus eșecul unei moțiuni de cenzură. Decât un eșec, care ar consolida alianța PSD-ALDE-UDMR, mai bine plecăm în vacanță", susține fostul președinte.


Băsescu a atras atenția că PNL a câștigat alegerile pentru Parlamentul European, și nu pentru Parlamentul României.
"În astfel de situații, soluția corectă ar fi fost demisia voluntară a guvernului Dăncilă, dar la noi încă nu funcționează bunul simț politic. Povestea alegerilor anticipate este doar diversiunea unora care vor să pară implicați, știind bine că tehnic nu este posibil", a mai apreciat Băsescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4958 secunde