Timmermans, scrisoare adresată premierului Viorica Dăncilă pe tema OUG privind recursul în anulare

270
Timmermans, scrisoare adresată premierului Viorica Dăncilă pe tema OUG privind recursul în anulare - timmermans-1548493598.jpg
Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a trimis joi, 24 ianuarie, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă legată de o posibilă ordonanță de urgență care să introducă recursul în anulare. El și-a exprimat îngrijorarea și a solicitat clarificări cu privire la anumite chestiuni.


"Prim-vicepreședintele Frans Timmermans și-a exprimat îngrijorarea și a solicitat clarificări cu privire la anumite chestiuni într-o scrisoare primului-ministru trimisă la 24 ianuarie", a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene, ca răspuns la o solicitare MEDIAFAX.


Potrivit acestuia, Comisia Europeană urmărește "îndeaproape" discuția din România cu privire la o eventuală ordonanță de urgență privind apelurile extraordinare pentru cauze penale în urma celor hotărâri recente ale Curții Constituționale.


"Comisia a luat act deja de prima hotărâre - completul de cinci judecători (8 noiembrie) - în ultimul său raport în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (CVM). Vă reamintesc că președintele Juncker a fost clar în problema unei eventuale amnistii în timpul recentei sale vizite la București. Așa cum a spus Comisia în repetate rânduri, este esențial ca România să revină pe drumul cel bun în lupta împotriva corupției, să asigure o justiție independentă și să evite orice pași înapoi", a mai spus purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3303 secunde