Teodorovici afirmă că nu susține limitarea gradului de îndatorare pentru populație

163
Teodorovici afirmă că nu susține limitarea gradului de îndatorare pentru populație - teodorovici-1519823160.jpg
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că nu susține limitarea gradului de îndatorare pentru consumator, menționând că este normal ca populația să apeleze la instrumente de creditare.


"Nu sunt în favoarea unei plafonări, și încă foarte joase, pe această creditare. Este o primă propunere în cadrul Comitetului de la BNR. La Ministerul de Finanțe analizăm care sunt argumentele pro și contra și după aceea la nivelul Guvernului vom avea o poziție oficială în Comitetul de Supraveghere Macroprudențială. Trebuie să lăsăm populația, pentru că este normal să apeleze la astfel de instrumente de creditare pentru nevoile pe care le au în derulare. Nu sunt într-o astfel de poziție în care să fiu împotriva unei astfel de abordări, adică să susțin o limitare. Vedem, analizăm, dar nu împărtășesc astăzi această idee de a limita. De a fi poate mai atenți este în regulă, dar să nu limitezi și chiar să ceri foarte multe condiții în momentul în care o persoană se îndatorează", a precizat Teodorovici la Parlament.


El a răspuns astfel unei întrebări care viza posibilitatea luării în calcul a unui prag maxim de îndatorare pentru consumator de 50% din venituri, variantă care a fost luată în discuție la întâlnirea pe care a avut-o la Banca Națională cu Comitetul pentru Supraveghere Macroprudențială.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.487 secunde